Dialoogbegeleider(s) Stichting Samenspraak Apeldoorn
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stichting-Samenspraak-Apeldoorn-Apeldoorn-in-Dialoog1/activiteiten/Dialoogbegeleiders-Stichting-Samenspraak-Apeldoorn/51303 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Samenspraak Apeldoorn is op zoek naar dialoogbegeleiders die volgens de dialoogmethodiek dialoogtafels willen gaan begeleiden. Ben jij enthousiast? Meld je aan!Uitgebreide omschrijving
Wie zijn wij:
Stichting Samenspraak Apeldoorn (SSA) is een initiatief van Apeldoorners. Belangrijke kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, kwaliteit, waardering, aansluiting, diversiteit, inclusiviteit en samenwerking.
SSA wil discriminatie, uitsluiting en polarisatie tegen gaan. We doen dat door Apeldoorners met elkaar in gesprek te brengen middels dialoog. Bij SSA werken betrokken vrijwilligers en een betaalde medewerker die het projectbureau van SSA aanstuurt. Het projectbureau ondersteunt het bestuur en de dialoogbegeleiders bij het organiseren van de activiteiten. Op het projectbureau werken een aantal vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt die werkervaring opdoen en op die manier weer sneller aan het werk kunnen binnen een reguliere baan.
We zijn in de buurt en organiseren evenementen waar Apeldoorners met elkaar in dialoog kunnen gaan. Een aantal van onze activiteiten zijn o.a. de Week van de Dialoog en de Vredesweek. Hiervoor leidt Samenspraak Apeldoorners op tot gespreksbegeleiders die de gesprekken begeleiden volgens de Dialoogmethode.
Wie zoeken wij:
Wij zijn op zoek naar dialoogbegeleiders die volgens de dialoogmethodiek dialoogtafels willen gaan begeleiden. Ben jij iemand die een passie heeft voor verbinden, samenwerken, luisteren, tegengaan van discriminatie en uitsluiting? Dan is dialoogbegeleider worden jou op je lijf geschreven. Na een basisopleiding kom je in de dialoogbegeleiderspool. Vanuit deze pool neem je deel aan werkgroepen om dialogen voor te bereiden en uit te voeren tijdens diverse activiteiten en evenementen. Ben je enthousiast geworden, meld je dan direct aan als dialoogbegeleider!!
Ben je al een ervaren dialoogbegeleider? Dan zijn wij ook op zoek naar jou. Meld je dan ook aan voor onze dialoogtafels. Er zijn met regelmaat opfristrainingen voor een update van je vaardigheden!
Wie zijn de trainers:
De basisopleiding en de opfriscursussen worden verzorgd door ervaren dialoogbegeleiders en trainers die verbonden zijn aan SSA. Het zijn mensen met passie voor dialoog en brede ervaring in het luisteren, begeleiden van dialogen en het verzorgen van trainingen voor SSA.
Wat vragen wij:
Als (startende) dialoogbegeleider bezit je communicatieve vaardigheden o.a.:
· Luisteren
o Belangstellend/Aandacht gevend
o Open/Onbevooroordeeld
· Doorvragen
o Alleen informatievragen ter verdieping
o Attent op suggestieve of discussievragen
· Samenvatten
o Kort terug vertellen wat je hoorde
o Eventueel in de vorm van een ‘parafrase’
o Zo nodig inzetbaar als “afronden” van een spreker
Verder vragen wij om enthousiasme en actieve deelname gedurende het jaar bij de diverse activiteiten. De aangegeven uren per week zijn een indicatie en zullen wisselend zijn naar gelang de activiteiten door het jaar heen.
Wil je je aanmelden?
Stuur dan een email naar [email protected]. Je kunt ook bij ons langskomen, graag even op afspraak, tijdens kantoortijden op maandag- en woensdagochtend tussen 9.00u en 12.00u. Adres: ‘De Buurtkamer’. Van der Spiegelstraat (aanbouw flat naast nr. 3).
Over Stichting Samenspraak Apeldoorn (Apeldoorn in Dialoog)
We zijn in de buurt en organiseren evenementen waar Apeldoorners met elkaar in dialoog kunnen gaan. Hiervoor leidt Samenspraak Apeldoorners tot gespreksbegeleiders op die de gesprekken begeleiden volgens de Dialoogmethode.
Wij nemen als stichting Samenspraak ook zelf het initiatief voor het organiseren van de gesprekken, zodat op verschillende plekken in Apeldoorn mensen met diverse achtergronden met elkaar in samenspraak kunnen komen.
Stichting Samenspraak is een initiatief van Apeldoorners. Belangrijke kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, kwaliteit, waardering, aansluiting, diversiteit, inclusiviteit en samenwerking.