Skip Navigation

Hulp in je buurt

Soms heb je een kleine hulpvraag, maar niet het netwerk of de financiële middelen om dit op te lossen. In dat geval ben je ook bij Apeldoorn Pakt Aan op de juiste plek. Je kunt bij ons je hulpvraag plaatsen, waarna vrijwilligers hier op kunnen reageren. Zo vind je hulp in je buurt!


Hulp in je buurt brengt (particuliere) hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar. Dit kan zeer uiteenlopende hulp zijn: een kleine boodschap doen, de hond uitlaten als je ziek bent, wekelijks een kopje koffie drinken of een eenmalige klus in huis of tuin, zoals een lamp ophangen of een struik snoeien.


Ben je zelf niet in staat om je hulpvraag uit te voeren, is er geen hulp in de naaste omgeving van familie, vrienden of buren of heb je geen financiële middelen om hulp in te schakelen. Dan kun je een hulpvraag aanmelden bij Hulp in je Buurt. 


Of misschien ben jij juist die vrijwilliger die het leuk vindt zich voor een ander in te zetten? Laat het ons weten! 


Tip: Heb je de vraag al gesteld in je eigen omgeving? Hulp is soms dichterbij dan je denkt. Weet je niet waar te beginnen? Lees onze blog met tips!

Ik zoek hulp in mijn buurt

Kun je hulp gebruiken? Zoek je bijvoorbeeld een vrijwilliger om te helpen met de boodschappen of ben je op zoek naar gezelschap om iets leuks mee te doen? Wij helpen jou met een vinden van een vrijwilliger. Je kunt ook een hulpvraag voor een ander plaatsen.

Ik bied hulp in mijn buurt

Wil je iemand helpen? Bekijk het aanbod aan hulpvragen en reageer direct via de vacaturebank op een hulpvraag die iemand heeft geplaatst. Dit kunnen korte of lange hulpvragen zijn, bijvoorbeeld eenmalig een boodschapje doen of wekelijks samen de hond uitlaten.

Ondersteunende organisaties

Naast de vacaturebank voor 1-op-1 vragen, zijn er in Apeldoorn verschillende organisaties die kunnen helpen bij praktische vragen.


Kun je ondersteuning gebruiken bij het doen van de boodschappen, klusjes in huis, tuinonderhoud, vervoer of heb je behoefte aan sociale steun, bijvoorbeeld na verlies van een partner? Dan kun je contact opnemen met De Kap.


Heb je een spoedvraag die op zeer korte termijn moet worden opgelost? Dan kan de flexpool misschien helpen. Vragen voor de flexpool kunnen aangemeld worden via De Kap: 055 - 52 95 520 of via [email protected]


Lijkt het je leuk geholpen te worden door een jongere? Dan kun je terecht bij SKILL-ABILITY. Dit netwerk bestaat uit behulpzame jongeren tussen 15 en 30 jaar die graag iets willen doen voor een ander.


Woon je in de Maten? Dan kun je met je vraag ook terecht bij het buurtinitiatief Burenhulp. Je vraag kan dan worden opgepakt door buurtbewoners.


Ben je een professional en heb je een grote hulpvraag voor een cliënt, waarbij de inzet van een groep vrijwilligers uitkomst kan bieden? Neem dan contact op met Present Apeldoorn.


Bij het Netwerk Informele Zorg Apeldoorn (NIZA) zijn veel organisaties aangesloten die zich bezighouden met informele zorg en die ondersteuning kunnen bieden aan mensen in kwetsbare situaties. Voor een overzicht van deze organisatie kijk je op de website van NIZA.

Contact met Apeldoorn Pakt Aan?

Heb je een vraag en weet je niet goed welke organisatie jou kan helpen? Neem dan contact op met Apeldoorn Pakt Aan. Dat kan telefonisch van maandag t/m donderdag via 055 - 52 70 581 of door een e-mail te sturen naar [email protected].


Powered by Deed‌mob Tools ·