Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak ...

Welzijn
Deel
Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
OnderwijsJeugdwerk
OnderwijsKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland
#78955
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord--en-Oost-Gelderland1/activiteiten/Gastdocent-voor-het-basisonderwijs-vrijwillig/78955 om je aan te melden

Contactpersoon

Jenine van de SchootbruggeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar? Dan zoeken we jou!

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!

In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO.

Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.


Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en de Pleisterrace. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs

· Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio.

· Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger.


Wie ben jij?

· Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar.

· Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar.

· Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

· Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.


Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring eventueel een cursus didactiek. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team.

Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en voor deze functie zal een VOG aangevraagd worden.


Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Anja Dales of Anna Nooteboom: [email protected] / [email protected] 06-20959478/06-10587832. Of reageer direct via de solliciteer nu knop


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Activiteit Delen

Over Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak is. We verlenen eerste hulp bij evenementen en vaccinaties, geven EHBO cursussen en voorlichting op scholen.