Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een ...

WelzijnOuderenMensen met een beperking
Deel
Vrijwillige kook ondersteuning

Vrijwillige kook ondersteuning

Structureel werk · 2–3 uur/week
Soerenseweg 25, 7314 CA Apeldoorn, Nederland
WelzijnOuderenMensen met een beperking
7 plaatsen over.
Activiteit Delen
Atlant wonen zorg welzijn
#74724
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Atlant-wonen-zorg-welzijn/activiteiten/Vrijwillige-kook-ondersteuning/74724 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kun jij door het koken samen met en voor de bewoners, de bewoners een heerlijke smaak sensatie bezorgen?

Uitgebreide omschrijving


Kleinschalig Wonen Berkenhove is een woongroep verdeelt over drie woningen met ieders 6 bewoners met dementie. Doordat het kleinschalig is, proberen we de mensen te betrekken bij de normale dagelijkse dingen. Een onderdeel hiervan is het koken. Sommige bewoners kunnen helpen bij het schillen van aardappelen of het snijden van de groente. Een ander vindt het juist leuk om te roeren in de pan of de tafels te dekken.


Het samen koken heeft als effect dat bewoners de geur van het eten al ruiken in de huiskamer. Zij kunnen hierdoor meer genieten van de maaltijd omdat zij meer zin hebben in het eten.

Aandacht en gezelligheid zijn belangrijke onderdelen in deze vrijwilligers taak. 


Wat ga je doen

• In overleg met medewerkers maaltijd bespreken en wie doet wat, welke bewoners kunnen helpen;

• Maaltijd voorbereiden;

• Koken;

• Mee eten is gezellig, als jij dat ook leuk vindt.

Na afloop kun je samen met medewerkers en bewoners afwassen en opruimen.

 

 Wat mag je van ons verwachten

Introductie bij bewoners en medewerkers van de afdeling. De eerste paar keer kookt een medewerker met je mee en wijst je de weg. We geven je uitleg over de te gebruiken apparatuur en maken je wegwijs in de keuken. De dagen en de tijden zijn in overleg met de huiskamer waar je gaat koken. Verder bieden wij je deskundigheidstrainingen, je krijgt een reiskostenvergoeding, je bent verzekerd gedurende je werkzaamheden.

 

Wat neem jij mee

Je bent empathisch en hebt interesse in de mensen voor wie je gaat koken. Je probeert de bewoners te betrekken bij het koken, soms is hier wat creativiteit bij nodig. Culinaire hoogstandjes zijn echt niet nodig, maar een zeker talent in koken is handig. Ben jij die enthousiaste, creatieve, energieke, geduldige en service gerichte kok? Dan zoeken we jou!

 

Koken doen we dagelijks vanaf 16.00/16.15 uur en we proberen zo rond 18.00/18/30 uur klaar te zijn met de maaltijd en het opruimen van de afwas. Wil je een of twee keer in de week meehelpen dan is dit heel erg prettig. De dag waarop kan in overleg.

 Belangstelling?

Wil je, je aanmelden voor deze vrijwilligerstaak of wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail dan met coördinator Hermien van Beek: [email protected] Tel: 06 53783024

We komen graag met jouw in contact!

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

7 plaatsen over.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Atlant wonen zorg welzijn > Vrijwillige kook ondersteuning

Over Atlant wonen zorg welzijn

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een kans, mogelijkheden. Het is al dat wat wij ieder mens toewensen – cliënt, naaste, vrijwilliger, medewerker – iedereen. Wij willen die ruimte geven: een plek om jezelf te zijn. Met ruimte kun je je ontplooien, zoals je dat zelf wilt. Precies wat jou past.