Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een ...

WelzijnOuderenMensen met een beperking
Deel
 Huislijke sferen, huiskamer vrijwilliger.

Huislijke sferen, huiskamer vrijwilliger.

Structureel werk
Gastheer/vrouw
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.12 plaatsen over.
Activiteit Delen
Atlant wonen zorg welzijn
#42235
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Atlant-wonen-zorg-welzijn/activiteiten/Huislijke-sferen-huiskamer-vrijwilliger/42235 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.
Wij werken niet alleen nauw samen met het sociale netwerk van de bewoners maar ook met vrijwilligers. Zij zijn heel belangrijk voor ons. We geven kennis en medewerking, zodat de vrijwilliger zijn aandacht kan geven aan de bewoner.
In verpleeghuis Heemhof kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan activiteiten, waaronder verschillende recreatieve activiteiten, een gespreksgroep, een filmmiddag en allerlei muziekavonden. Maar ook kunt u kiezen om iets te betekenen in de woonomgeving van de bewoners met dementie op afdeling Aster of Crocus. Vrijwilligers dragen daar aan bij.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Behalve vrijwilligers,  bestaat ons team uit verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg, verpleegkundigen en familieleden van de bewoners.  Dat werkt plezierig want zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. We hebben een fijne werksfeer en er is veel saamhorigheid. We zijn enthousiast bezig en daar mag jij natuurlijk ook in mee denken. Bij Atlant is er echt ruimte om jezelf te ontwikkelen; dus je kunt rekenen op een mooi aanbod van trainingen.

Werkzaamheden

Jij bent als vrijwilliger het rustpunt en het vertrouwde gezicht in de huiskamer. Je kunt kiezen uit een dagdeel dat jou goed uitkomt. Ben je er op de ochtend dan zijn het ontbijt en het koffie momentje een onderdeel van jou ondersteuning in de huiskamer. Ben je er in de middag dan zal of de lunch of de warme maaltijd ook wat aandacht van je vragen. Het belangrijkste is dat je sfeer, gezelligheid en rust weet te brengen in de huiskamer. Je schat zelf in wat er nodig is op het juiste moment bij de groep bewoners. En je mag gebruik maken van de ruime ervaring van de overige teamleden.
 

Wij vragen

  • Een brede interesse en kennis van mensen met dementie,
  • Hygiënisch kunnen werken ,
  • Gezelligheid, vriendelijkheid, sfeer en aanspraak,
  • Geduld en ruimdenkendheid,
  • Doorzettingsvermogen en continuïteit.

Wij bieden

  • Wegwijs maken op deze locatie en vooral op de afdeling en in de huiskamer,
  • De medewerkers geven uitleg en informatie over de cliënten die aanwezig zijn in de huiskamer en wat voor jou als vrijwilliger van belang is om te weten,
  • WA ongevallen verzekering,
  • Reiskosten vergoeding,
  • Scholing als je daar behoefte aan hebt.

Tijdsbesteding

Dit mag een dagdeel in de week zijn welk dagdeel dat kunt u in overleg afspreken.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.12 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Atlant wonen zorg welzijn

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een kans, mogelijkheden. Het is al dat wat wij ieder mens toewensen – cliënt, naaste, vrijwilliger, medewerker – iedereen. Wij willen die ruimte geven: een plek om jezelf te zijn. Met ruimte kun je je ontplooien, zoals je dat zelf wilt. Precies wat jou past.