Skip Sidebar

Over ons

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische ...

Welzijn
Deel

Organisatiehulp gezocht voor activiteiten rondom autisme

Structureel werk · Flexibele uren
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Activiteiten begeleidenBuitenKoken & etenSportTuinierenSociaal contactCreatiefMuziekSociale media
Welzijn
Activiteit Delen
Stimenz Noordwest
#62628
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stimenz-Noordwest1/activiteiten/Organisatiehulp-gezocht-voor-activiteiten-rondom-autisme/62628 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wende Autismecafé zoekt een enthousiaste vrijwilliger voor het helpen organiseren van passende activiteiten.

Uitgebreide omschrijving


Wie zijn zij?

Wende wil verbinden: mensen met een vorm van autisme samenbrengen en een gezellige avond of activiteit aanbieden. Leuke dingen doen en ervaringen delen. Nieuwe mensen ontmoeten en sociale contacten opbouwen in een prettige, rustige omgeving. Wende ontleent haar bestaansrecht aan kanjers van vrijwilligers. Allemaal anders en allemaal nieuwsgierig, bevlogen en ondersteunend. Vrijwilligers met en zonder autisme.


Rol en verantwoordelijkheden:

 • Als vrijwilliger van het Wende Café, werk je samen met een andere vrijwilligers aan het organiseren van ongeveer 1 activiteit per maand.
 • Bijvoorbeeld activiteiten zoals wandelen, koken, theater, lezing, muziekbingo, tuinieren
 • Je helpt bij het organiseren van activiteiten passend bij de uitgangspunten van het Wende-café.
 • Je denkt graag mee met PR mogelijkheden.
 • Je vind het leuk om zelf ook aanwezig te zijn bij de activiteiten.
 • Ook maak je deel uit van de Wende werkgroep, die ongeveer viermaal per jaar bij elkaar komt met tussendoor overleg per mail. Samen met je werkgroep-collega’s draag je je steentje bij.


Zij vragen:

 • Je bent betrokken, enthousiast en zet je met plezier in voor Wende
 • De ander staat centraal bij het ontwikkelen van activiteiten
 • Je bent communicatief sterk en toont initiatief
 • Je kunt goed samenwerken en je verplaatsen in een ander
 • Je hebt affiniteit met mensen met autisme en/of bent ervaringsdeskundige


Zij bieden

De kans om werkervaring op te doen in het sociale domein. Je zet je in voor je medemens met autisme en bent actief in een stukje van het welzijnsnetwerk in Apeldoorn. Deze inzet is erg welkom, wordt zeer gewaardeerd en is helemaal vrijwillig. De Wende activiteiten zijn uniek en gezellig.


Tijdsbesteding:

 • 1 keer per maand een dagdeel. Dit is flexibel en kan zowel de ochtend, middag of avond zijn.
 • Enkele keren per jaar de vergaderingen van de werkgroep bijwonenWat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Stimenz Noordwest > Organisatiehulp gezocht voor activiteiten rondom autisme

Over Stimenz Noordwest

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische dienstverlening. Burgers in ons werkgebied kunnen vertrouwen op de inzet en betrokkenheid van de 180 medewerkers en ongeveer 900 vrijwilligers van Stimenz. Samen maken we werk van het vergroten van welbevinden, burger- en buurtkracht. Dit doen we onder andere door sociale verbindingen tot stand te brengen in wijken, buurten en dorpen, individuele vraagstukken op te pakken via maatschappelijk werk en waar mogelijk collectieve oplossingen in te zetten en signalen te vertalen in nieuwe initiatieven. Wij doen dit samen met vrijwilligers en actieve burgers vanuit wederkerigheid en betrokkenheid.