Skip Sidebar

Over ons

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische ...

Welzijn
Deel

Gastvrouw of gastheer voor het Wende autismecafe

Structureel werk · 2-3 uur/maand
Gigant Podium & Filmtheater, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, Gelderland 7311 BR, Nederland
Gastheer/vrouwSociaal contactActiviteiten begeleiden
Welzijn
Activiteit Delen
Stimenz Noordwest
#62627
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stimenz-Noordwest1/activiteiten/Gastvrouw-of-gastheer-voor-het-Wende-autismecafe/62627 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wende Autismecafé zoekt een enthousiaste vrijwilliger voor de invulling van een leuke vacature. Vind je het leuk om betrokken te zijn bij Wende, reageer vooral!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn zij?

Wende wil verbinden: mensen met een vorm van autisme samenbrengen en een gezellige avond of activiteit aanbieden. Leuke dingen doen en ervaringen delen. Nieuwe mensen ontmoeten en sociale contacten opbouwen in een prettige, rustige omgeving. Wende ontleent haar bestaansrecht aan kanjers van vrijwilligers. Allemaal anders en allemaal nieuwsgierig, bevlogen en ondersteunend. Vrijwilligers met en zonder autisme.


Rol en verantwoordelijkheden:

 • Als vrijwilliger in het Wende Autismecafé in GIGANT, werk je samen met een andere vrijwilliger, op een vaste avond (1x per maand). Je bent dan hoofdgastheer/ -vrouw en op de afgesproken tijd aanwezig.
 • Je heet bezoekers welkom en stelt ze op hun gemak. Zo draag je bij aan een gezellige avond, passend bij de uitgangspunten van het Wende-café.
 • Je overziet het geheel, zorgt ervoor dat de groep lekker loopt en er een draai aan geeft als dat nodig is. Je bent stressbestendig en reageert adequaat op onverwachte vragen of opmerkingen.
 • Je bent de hele avond aanwezig. Kun je een keer niet, dan probeer je zelf vervanging te regelen via je collega’s.
 • Ook maak je deel uit van de Wende werkgroep, die ongeveer viermaal per jaar bij elkaar komt met tussendoor overleg per mail. Samen met je werkgroep-collega’s draag je je steentje bij. Je bent bijvoorbeeld bezig met het werven van nieuwe bezoekers, de Wende-app groep bijhouden en informatie geven over Wende.


Zij vragen:

 • Je bent betrokken, enthousiast en zet je met plezier in voor Wende
 • De ander staat centraal, je ontvangt gasten en stelt je dienstverlenend op
 • Je bent communicatief sterk en toont initiatief
 • Je kunt goed samenwerken en je verplaatsen in een ander
 • Je hebt affiniteit met mensen met autisme en/of bent ervaringsdeskundige


Zij bieden

De kans om werkervaring op te doen in het sociale domein. Je zet je in voor je medemens met autisme en bent actief in een stukje van het welzijnsnetwerk in Apeldoorn. Deze inzet is erg welkom, wordt zeer gewaardeerd en is helemaal vrijwillig. De Wende avonden zijn uniek en gezellig. En natuurlijk zijn de consumpties van de vrijwilligers voor rekening van Wende.


Tijdsbesteding:

 • 1 keer per maand een avond in het café
 • Enkele keren per jaar de vergaderingen van de werkgroep bijwonen


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Stimenz Noordwest > Gastvrouw of gastheer voor het Wende autismecafe

Over Stimenz Noordwest

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische dienstverlening. Burgers in ons werkgebied kunnen vertrouwen op de inzet en betrokkenheid van de 180 medewerkers en ongeveer 900 vrijwilligers van Stimenz. Samen maken we werk van het vergroten van welbevinden, burger- en buurtkracht. Dit doen we onder andere door sociale verbindingen tot stand te brengen in wijken, buurten en dorpen, individuele vraagstukken op te pakken via maatschappelijk werk en waar mogelijk collectieve oplossingen in te zetten en signalen te vertalen in nieuwe initiatieven. Wij doen dit samen met vrijwilligers en actieve burgers vanuit wederkerigheid en betrokkenheid.