Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Pluryn begeleidt in Gelderland zowel mensen met een verstandelijke als mensen met een lichamelijke beperking in wonen, werken en vrije tijd.

WelzijnMensen met een beperking
Deel
 Activiteitenmaatje voor een man

Activiteitenmaatje voor een man

Structureel werk
Maatje & buddy
Mensen met een beperking
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Pluryn
#42732
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Pluryn-locatie-het-Hietveld1/activiteiten/Activiteitenmaatje-voor-een-man/42732 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

ACTIVITEITENMAATJE VOOR EEN MAN

Vacaturenummer intern: 88

Locatie: Het Hietveld

Regio: Apeldoorn, plaats Beekbergen

Voor welke doelgroep ga je werken? Je wordt een maatje van een 58-jarige sociale man met een lichte verstandelijke handicap uit Beekbergen. Je komt hem tweewekelijks opzoeken en activiteiten met hem ondernemen. Je maakt samen een wandeling over het terrein, je doet een spelletje of maakt een praatje. Als je hem wat beter kent, kun je ook samen een kopje koffie in het dorp gaan drinken.

Dit verwachten wij van jou Je houdt van humor en gezelligheid. Je kunt omgaan met de regels van hem en de groep. Je staat redelijk stevig in de schoenen. Je kunt hem, zo nodig met humor, aanspreken wanneer hij de regels niet naleeft. Je bent ouder dan 20 jaar.

Als maatje ondersteun je jongeren of volwassenen met een beperking in hun ontwikkeling. Je hebt doorzettingsvermogen, empathisch vermogen en geduld.

De tijdsinvestering die je doet, is afhankelijk van jouw eigen mogelijkheden en wensen. Continuïteit is echter wel belangrijk, een cliënt rekent immers op jouw komst. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken, waaraan jullie je beiden dienen te houden. 

Wat bieden we jou? Pluryn vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich thuis voelen bij ons: als vrijwilliger maak je deel uit van Pluryn. Daarom krijg je een overeenkomst met heldere afspraken, ben je goed verzekerd en krijg je begeleiding van een professionele collega. 

Jouw inzet is een enorm waardevolle aanvulling op de ondersteuning die Pluryn biedt aan mensen met complexe zorgvragen. Als vrijwilliger breng je net dat beetje extra. Je zorgt ervoor dat cliënten écht kunnen meedoen in de maatschappij. Het geeft ook jou voldoening.

Beschrijving locatie en doelgroep Het Hietveld ondersteunt (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke handicap en een intensieve zorgvraag. Het gaat om jongvolwassen cliënten met complexe gedrags- en bijkomende psychiatrische problemen. Daarnaast is er een kleine groep ouder wordende cliënten met een verstandelijke handicap en bijkomende problematiek. Het Hietveld biedt dienstverlening in Beekbergen, Loenen, Klarenbeek, Apeldoorn en Hoenderloo. Mensen die bij Het Hietveld komen wonen, krijgen de zorg en begeleiding die zij op dat moment nodig hebben. Per leefgroep is het aantal uren en de aard van de begeleiding verschillend. De ontwikkeling van de cliënt wordt op de voet gevolgd. Doorgroeien naar een andere leefgroep behoort tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dick de Graaf (06-20497538) of Maaike van den Berg via 06-10116347. Of mail: [email protected] of [email protected]

 

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Pluryn

Pluryn begeleidt in Gelderland zowel mensen met een verstandelijke als mensen met een lichamelijke beperking in wonen, werken en vrije tijd.