Skip Navigation
Skip Sidebar
IrisZorg

IrisZorg

Non-profit

Over ons

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in ...

WelzijnZorg
Deel
Wil jij als maatje écht een verschil maken in iemands leven?

Wil jij als maatje écht een verschil maken in iemands leven?

Structureel werk · 1–4 uur/week
Flexibele locatie
Sociaal contactMaatje & buddy
WelzijnZorg
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
IrisZorg
#52040
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/IrisZorg-regio-Apeldoorn/activiteiten/Wil-jij-als-maatje-echt-een-verschil-maken-in-iemands-leven/52040 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Meedoen! Dat willen onze cliënten ook graag. Als maatje help je iemand weer grip op het leven te krijgen door samen leuke dingen te doen en er 'gewoon' te zijn.

Uitgebreide omschrijving

Als maatje bij IrisZorg in de regio Apeldoorn/Beekbergen kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'.


Gedurende de periode van één jaar spreek je ongeveer één keer per week af. Je overlegt samen wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of puzzelen. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je daar als maatje bij ondersteunen en ga je samen. Je kunt ook helpen bij het wegwijs maken op een laptop of met Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen koffie drinken. Kortom, mogelijkheden genoeg! Voor meer info: Vrijwilligers-Apeldoorn - Werken bij IrisZorg


Bekijk hieronder het verhaal cliënt Ronald en zijn maatje Marco


Hoe gaan we verder?

Na je aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek waarbij we graag van je horen wie je bent, wat je hobby’s zijn en waar je blij van wordt. Daarna gaan we kijken welke cliënt het beste bij je past. We doen dit heel nauwkeurig en kijken daarbij naar overeenkomsten in hobby’s, leeftijd, levensinstelling, etc. Wanneer we een goede match gevonden hebben, regelen we een eerste ontmoeting.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Wij zorgen ervoor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. We bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding.

 

Wie ben jij?

Je staat open in het leven. Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en je bent in staat om een leuk contact aan te gaan met onze cliënten. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven. Je weet op een natuurlijke manier iemand te activeren en te enthousiasmeren. Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar.

 

Wie zijn wij?

IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. We behandelen een verslaving, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Ook bieden we trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren, preventie en verslavings-reclassering.

 

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden, reageer dan op deze vacature.

Wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met:

Marieke Dijkstra, 088-6062104, [email protected]

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over IrisZorg

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in combinatie met een verslaving en/of (dreigende) dakloosheid. Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding ondersteunen wij cliënten naar herstel. Daar kunnen we jouw hulp als vrijwilliger goed bij gebruiken.

Als vrijwilliger bij IrisZorg maak je betekenisvol contact met mensen met een kwetsbare en bijzondere achtergrond. Wij zien de mensen achter de verslaving, de dakloosheid en andere problematiek. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wil jij mensen ondersteunen om meer grip op hun leven te krijgen? Ben jij voor hen de brug naar buiten toe, zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij?
Word dan vrijwilliger bij IrisZorg.