Skip Navigation
Skip Sidebar
Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van ...

Deel
Omgaan met mensen met een visuele beperkingen

Omgaan met mensen met een visuele beperkingen

Bijeenkomst · 5 jun, 19:00 - 21:00
Waldeck-Pyrmontstraat 31, 7315 JH Apeldoorn, Nederland
Ben je erbij? 20 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in a month.
Deel bijeenkomst
Apeldoorn Pakt Aan
#78752
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Apeldoorn-Pakt-Aan/activiteiten/Omgaan-met-mensen-met-een-visuele-beperkingen/78752 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op woensdag 5 juni organiseren we een thema-avond over mensen met een visuele beperking voor vrijwilligers uit Apeldoorn.

Uitgebreide omschrijving

                                                                

In je vrijwilligerswerk ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met een visuele beperking. Een visuele beperking houdt in dat het zicht of het zien beperkt is, bijvoorbeeld door slechtziendheid of blindheid. In Nederland zijn ongeveer 300.000 mensen met een visuele beperking.

 

Kennis over het herkennen van en het omgaan met mensen met een visuele beperking kan je helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Hierdoor kunnen mensen met een visuele beperking beter meedoen in de samenleving.

 

Martin en Petra, trainer en voorlichter bij Visio, geven uitleg over visuele beperkingen. Naast theorie gaan ze ook aan de slag met ervaringsoefeningen. Zo ervaar je wat het is om te leven met een visuele beperking. Ook zal een ervaringsdeskundige vertellen over zijn leven met een visuele beperking. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

 

Woensdag 5 juni 2024 van 19.00-21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur).

Locatie:      Visio, Waldeck-Pyrmontstraat 31, 7315 JH Apeldoorn, gebouw Sigma

Trainers:     Martin IJsseldijk, Petra Groothuis en een ervaringsdeskundige


 

Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Dus geef je snel op. Aanmelden kan via de knop rechtsboven. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.


Wil je meer informatie over de bijeenkomst:

 ·      Brenda Koomen - Klimmendaal [email protected]

·      Linda Wildenberg – Apeldoorn Pakt Aan [email protected]

·      Gretha Visserman – MEE Samen [email protected]

 

 

Organisatie

Deze themabijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers die werken met mensen met een beperking. Hierin participeren: Apeldoorn Pakt Aan, De Kap, Klimmendaal, MEE Samen, Riwis, De Passarel, Uniek sporten en Zorggroep Apeldoorn. Gezamenlijk organiseren we elk jaar themabijeenkomsten voor vrijwilligers uit Apeldoorn die werken met mensen met een beperking.

 

Hoe kom ik er?

Ben je erbij? 20 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in a month.
Deel bijeenkomst
bijeenkomsten > Apeldoorn Pakt Aan > Omgaan met mensen met een visuele beperkingen

Over Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van trainingen en bijeenkomsten én het geven van informatie en advies aan organisaties en (potentiële) vrijwilligers.