Skip Navigation
Skip Sidebar
Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van ...

Deel
Autisme belevingscircuit

Autisme belevingscircuit

Bijeenkomst · 25 jan 2024, 19:00 - 21:30
Regentesselaan 2-B, 7316 AC Apeldoorn, Nederland
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit bijeenkomst.
Deel bijeenkomst
Apeldoorn Pakt Aan
#70301
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Apeldoorn-Pakt-Aan/activiteiten/Autisme-belevingscircuit/70301 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Krijg via dit belevingscircuit een inkijk in hoe mensen met autisme de werkelijkheid beleven en wat ze voelen.

Uitgebreide omschrijving

In je vrijwilligerswerk ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met autisme. Je herkent niet altijd dat iemand autisme heeft. Kennis over het herkennen van en het omgaan met mensen met autisme kan je helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen.

 

Gerda en Anita, trainers van het Autisme Belevingscircuit, geven je via dit belevingscircuit een inkijk in hoe mensen met autisme de werkelijkheid beleven en wat ze voelen. Niet via allerlei theorieën, maar vanuit de alledaagse praktijk. Door het je zelf te laten ervaren. Aan de hand van opdrachten leer je de verschillende aspecten van de belevingswereld van iemand met autisme kennen. Dit leidt tot verrassende inzichten. Waar mensen zonder beperking bijvoorbeeld denken in totaalbeelden, denken mensen met autisme in fragmenten en nemen ze opdrachten vaak heel letterlijk. Elke opdracht is aanleiding voor praktische tips voor de omgang met mensen met autisme. Naast theorie, filmpjes en ervaringsoefeningen, vertelt Lianne, ervaringsdeskundige autisme, over haar leven met autisme. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Dus geef je snel op. Locatie:      De Kap, Regentesselaan 2B, Apeldoorn. (inloop vanaf 18.45 uur)

Trainers:     Gerda Bastiaan, Anita Grefhorst en Lianne Greftenhuis (ervaringsdeskundige autisme)

Kosten:        Geen

 

Informatie:

Hetty van Veen - De Kap [email protected]

Linda Wildenberg – Schrieken – Stimenz [email protected]

Gretha Visserman – MEE Samen [email protected]

 

Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Deskundigheidsbevordering Vrijwilligers Apeldoorn. Hierin participeren: Stimenz, De Kap, De Klup, Uniek Sporten / Sportservice Apeldoorn, Klimmendaal, Riwis, en MEE Samen. Gezamenlijk organiseren we bijeenkomsten voor vrijwilligers uit Apeldoorn die werken met mensen met een beperking.

Hoe kom ik er?

Parkeergelegenheid bij De Kap
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit bijeenkomst.
Deel bijeenkomst
bijeenkomsten > Apeldoorn Pakt Aan > Autisme belevingscircuit

Over Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van trainingen en bijeenkomsten én het geven van informatie en advies aan organisaties en (potentiële) vrijwilligers.