Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Stichting De Herberg zet zich praktisch in voor de mensen in Apeldoorn. Dit doet zij o.a. door het Inloophuis De Herberg, waar iedereen welkom is en voornamelijk mensen zonder huis of thuis een plek ...

WelzijnSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
Deel
Gastheer/-vrouw bij de maaltijd van zondagavond

Gastheer/-vrouw bij de maaltijd van zondagavond

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 5 mei
Deventerstraat 40, 7311 LW Apeldoorn, Netherlands
Koken & etenSociaal contactGastheer/vrouw
Sociale rechtvaardigheidArmoedebestrijdingWelzijn
Aanmeldingen sluiten in a year.
Activiteit Delen
Stichting De Herberg Apeldoorn
#78144
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/De-Herberg-Apeldoorn/activiteiten/Gastheer-vrouw-bij-de-maaltijd-van-zondagavond/78144 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor inloophuis De Herberg zoeken we enthousiaste gastheren/-vrouwen, die op de zondagavond meehelpen met het serveren van de maaltijd.

Uitgebreide omschrijving

Binnenkort starten we met een maaltijd op zondag, zodat ook daklozen elke dag een warme maaltijd kunnen nuttigen in Apeldoorn. Voor wie maar wil is er dan tussen 17.00 en 18.00 uur een maaltijd in inloophuis De Herberg. Dit inloophuis is van Stichting De Herberg Apeldoorn, dat zich inzet voor mensen waarvoor de maatschappij schuurt.

 

Als gastheer/-vrouw van het inloophuis zorg jij voor een gastvrij ontvangst, deel je de maaltijd uit, bied je hen gezelligheid en een luisterend oor. Je doet dit samen met 2 andere collegae. Natuurlijk eet je ook mee, we zien het contact met de gasten als erg belangrijk.

Je wordt om 16:15 uur verwacht bij de Herberg. Voordat de deuren open gaan dekken jullie de tafels. Rond 18:00 uur is de maaltijd afgelopen en sluiten wij de deuren. Na het sluiten zorgen jullie er met elkaar voor dat de boel is opgeruimd en ben je rond 18:30 uur klaar.


De bezoekers van het inloophuis zijn heel divers. Wat ze gemeen hebben is dat ze langs komen voor de (onderlinge) ontmoeting en gezelligheid. Ook geldt voor het merendeel dat het leven niet altijd gemakkelijk is en ze op meerdere levensgebieden moeiten kennen. We vinden het belangrijk dat bij ons iedereen welkom is en iedereen als mens hoog gehouden wordt. Omstandigheden veranderen

daar niets aan. De kokers van die avond bereiden de maaltijd voor.

Klinkt de rol van koker als meer iets voor jou? Kijk dan eens bij deze vacature: https://www.apeldoornpaktaan.nl/o/De-Herberg-Apeldoorn/activiteiten/Kokers-voor-zondagmiddag-avond/78143).


Zoals gezegd is het een extra activiteit van de Herberg. De zondag is de enige avond dat er in de binnenstad nog geen maaltijd beschikbaar is voor de daklozen. We zien er naar uit om daar verandering in aan te brengen. We hebben voor deze activiteit veel nieuwe vrijwilligers nodig. We hopen dan ook op veel enthousiasme!

 

Qua beschikbaarheid vragen we een minimale inzet van 2x per maand.


Werken bij De Herberg geeft veel voldoening. Je werkt met mooie mensen (zowel collegae als wel bezoekers) en je zorgt voor een gezonde én gezellig hap voor mensen waar dat niet vanzelfsprekend voor is. Vanuit De Herberg wordt er gezorgd voor begeleiding en introductie, een goed uitgeruste huiskamer/keuken en afstemming met andere medewerkers. Je komt in een team terecht met gedreven mensen, waarin je zelf ook gezelligheid en betrokkenheid mag ervaren.

 

Meer informatie over het werk van Stichting De Herberg vind u hier www.deherberg-apeldoorn.nl

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten in a year.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Stichting De Herberg Apeldoorn > Gastheer/-vrouw bij de maaltijd van zondagavond

Over Stichting De Herberg Apeldoorn

Stichting De Herberg zet zich praktisch in voor de mensen in Apeldoorn. Dit doet zij o.a. door het Inloophuis De Herberg, waar iedereen welkom is en voornamelijk mensen zonder huis of thuis een plek vinden. Bij ons mag je zijn zoals je bent en wordt je hartelijk ontvangen met een praatje, eten en drinken.