Skip Sidebar

Over ons

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een ...

WelzijnOuderenMensen met een beperking
Deel

Vrijwillige begeleider buiten de deur.

Structureel werk
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Buiten
Mensen met een beperking
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Atlant wonen zorg welzijn
#42170
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Atlant-wonen-zorg-welzijn/activiteiten/Vrijwillige-begeleider-buiten-de-deur/42170 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.
Wij werken niet alleen nauw samen met het sociale netwerk van de bewoners maar ook met vrijwilligers. Zij zijn heel belangrijk voor ons. We geven kennis en medewerking, zodat de vrijwilliger zijn aandacht kan geven aan de bewoner.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

In Marken Haven wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel en of psychische problematiek. Voor deze doelgroep zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee willen boodschappen halen, kleding kopen, dagje winkelen, naar de opticien, oorarts en of ziekenhuisbezoek voor controles. Het is dus afwisselend en voor verschillende cliënten. Er kunnen meerdere vrijwilligers samen een poule vormen zodat u ook gerust eens nee kunt zeggen.

Behalve uit veel vrijwilligers bestaat ons team uit verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg en verpleegkundigen. Dat werkt plezierig want zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. Kennis en informatie halen bij deskundige mensen. We hebben een fijne werksfeer en er is veel saamhorigheid. We zijn enthousiast bezig en daar mag jij natuurlijk ook in mee denken. Bij Atlant is er echt ruimte om jezelf te ontwikkelen; dus je kunt rekenen op een mooi aanbod van trainingen

Werkzaamheden

Je gaat als vrijwilliger mee als een bewoner een afspraak heeft buiten de deur. Je kunt rijden in de Atlant Berlingo, of samen met de taxibus mee. Maar je kunt ook, als je dat fijn vindt, met je eigen auto rijden. Je begeleidt de cliënt met de vraag die er op dat moment is, samen kleding kopen, of naar een controle in het ziekenhuis kan allemaal voorkomen. Maar wie weet wil de cliënt ook wel een keer naar de bioscoop of een ijsje eten in Beekbergen.

Wij vragen

  • Een brede interesse en kennis.
  • Gezelligheid, vriendelijkheid en aanspraak.
  • Geduld en ruimdenkendheid.
  • Doorzettingsvermogen en continuïteit.
  • Affiniteit hebben met de doelgroep.

Wij bieden

  • Wegwijs maken op deze locatie.
  • De eerste verantwoordelijke verzorgende geeft uitleg en informatie over de cliënt en hoe je het beste om kunt gaan met deze cliënt.
  • WA ongevallen verzekering.
  • Reiskostenvergoeding.

Tijdsbesteding

In overleg komen tot een goede afspraak.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Atlant wonen zorg welzijn > Vrijwillige begeleider buiten de deur.

Over Atlant wonen zorg welzijn

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een kans, mogelijkheden. Het is al dat wat wij ieder mens toewensen – cliënt, naaste, vrijwilliger, medewerker – iedereen. Wij willen die ruimte geven: een plek om jezelf te zijn. Met ruimte kun je je ontplooien, zoals je dat zelf wilt. Precies wat jou past.