Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een ...

WelzijnOuderenMensen met een beperking
Deel
 Recreatie vrijwilliger, om zinnen te verzetten gezocht.

Recreatie vrijwilliger, om zinnen te verzetten gezocht.

Structureel werk
Gastheer/vrouw
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Atlant wonen zorg welzijn
#42352
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Atlant-wonen-zorg-welzijn/activiteiten/Recreatie-vrijwilliger-om-zinnen-te-verzetten-gezocht/42352 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Re-creatie' duidt op vernieuwing, verfrissing; de bedoeling van recreëren is het opladen van de persoonlijke actieradius, het vernieuwen van de energie, het verzetten van de zinnen en het ontladen van opgelopen spanning.
In verpleeghuis Heemhof kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan activiteiten, waaronder verschillende recreatieve activiteiten, een gespreksgroep, een filmmiddag en allerlei muziekactiviteiten. Vrijwilligers dragen daar aan bij.
Nu zijn we actief opzoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de recreatie activiteiten in het weekend, speciaal voor de bewoners van beide doelgroepen ( ouderen met dementie, mensen met de ziekte Chorea van Huntington) die graag iets willen beleven.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers en vrijwilligers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Werkzaamheden

De Heemhof heeft op de derde zaterdag van de maand een recreatie middag. Deze middag kan er dus een artiest komen optreden. Bewoners en familieleden vanuit de hele locatie zijn hierbij welkom.

Voor de activiteit zetten we de zaal klaar voor de activiteit die er georganiseerd wordt.  Daarna halen we de bewoners  op die graag uit gaan. Tijdens de activiteit geef je aandacht aan bewoners en eventueel het bezoek dat mee gekomen is. Je helpt mee in de pauze om de bewoners een drankje aan te bieden en een hapje als dit aanwezig is. De medewerkers en de vrijwilligers zijn nodig om de activiteit goed en sfeervol te laten verlopen. Je begrijpt het al wel, je moet een feestjes leuk vinden en een sfeertje kunnen opbouwen dat past bij de activiteit.

Wij vragen

Vind je het leuk om mensen te enthousiasmeren, om hand en span diensten te verlenen bij het voorbereiden en of het afronden van de activiteit, dan is dit het vrijwilligerswerk dat bij je past.

 • Enthousiasme,
 • Humor,
 • Creativiteit,
 • Energie,
 • Geduld,
 • Creatieve ideeën om nieuwe activiteiten te bedenken,


Wij bieden

De activiteitenbegeleider  geeft uitleg over de mogelijkheden van de bewoners, en hoe je als vrijwilliger het beste om kunt gaan met de bewoners. Zodat jullie samen een keer in de maand de zinnen kunnen verzetten en nieuwe energie op doen.

 • Opstart kennis maken met activiteiten begeleider, medewerkers, collega vrijwilligers, en bewoners van de 4 verschillende afdelingen,
 • Wegwijs maken bij deze locatie en in het Grand café,
 • Goede informatie over de bewoner en het omgaan met de verschillende bewoners,  
 • WA ongevallen verzekering,
 • Reiskosten vergoeding,

Tijdsbesteding

1X per maand de zaterdag middag van 13.50 uur tot 16.15 uur, de derde zaterdag van de maand.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Atlant wonen zorg welzijn

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een kans, mogelijkheden. Het is al dat wat wij ieder mens toewensen – cliënt, naaste, vrijwilliger, medewerker – iedereen. Wij willen die ruimte geven: een plek om jezelf te zijn. Met ruimte kun je je ontplooien, zoals je dat zelf wilt. Precies wat jou past.