Skip Navigation
Post | september 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Wie nomineer jij voor een jeugdlintje?

Ook dit jaar, voor de 4e keer, deelt de gemeente weer lintjes uit om toch een aantal Apeldoornse helden in het zonnetje te zetten. Iemand aanmelden is mogelijk en kan tot 1 oktober.

Het opzetten van online kerkdiensten, helpen bij de Speelgoedbank of een vrouw en haar hond uit het kanaal redden. Dat zijn een aantal van de redenen dat vorig jaar 5 jonge helden een jeugdlintje hebben ontvangen. Ook dit jaar, voor de 4e keer, deelt de gemeente weer lintjes uit om toch een aantal Apeldoornse helden in het zonnetje te zetten. Iemand aanmelden is mogelijk en kan tot 1 oktober. Vervolgens wordt er naar alle aanmeldingen gekeken en beslist een jury wie de jeugdlintjes krijgen. In november is vervolgens een uitreiking, in het bijzijn van familie en vrienden van de jonge helden.


Voorwaarden

Als je iemand wil aanmelden, dan moet diegene voldoen aan een aantal voorwaarden. Ze moeten iets van waarde hebben gedaan, bijvoorbeeld zich in hebben gezet voor een ander, een heldendaad hebben verricht of een goed initiatief zijn begonnen. De jonge held moet ook in Apeldoorn wonen en op het moment van de uitzonderlijke inzet niet ouder dan 20 jaar oud zijn. De inzet mag ook niet langer geleden dan 20 november 2020 gedaan zijn. Bijzondere prestaties in wedstrijdverband, en dus ook sport, tellen niet mee.


Aanmelden

Er zijn 3 verschillende leeftijdscategorieën waarin de lintjes worden uitgereikt. Van 0 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 17 jaar en als laatste 18 tot en met 20 jaar. Per categorie worden er 2 lintjes uitgereikt. Iedereen die 21 jaar of ouder is mag een jonge held aanmelden, dat kan via het aanmeldingsformulier.


De aanmelding moet wel bevestigd worden door 2 andere personen, dat mogen geen familieleden van de jonge held zijn. Na het invullen van de aanmelding zal de jury ernaar gaan kijken. Ze letten daarbij op 2 dingen; de bijzonderheid van de prestatie en de voorbeeldfunctie voor andere kinderen en jongeren.

In oktober krijgt iedereen een bericht of ze wel of niet een jeugdlintje krijgen.

1

Bron: Apeldoorn Direct

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Tegenstrijdig belang

Format ‘tegenstrijdig belang’ voor verenigingen

| Nieuws
Format tegenstrijdig belang voor verenigingen TTV De Brug
Lees meer
Zaterdag 30 oktober heeft de De Vrijwilligersroute Apeldoorn plaatsgevonden.

Een korte terugblik op De Vrijwilligersroute 2021

| Nieuws
Zaterdag 30 oktober heeft de De Vrijwilligersroute Apeldoorn plaatsgevonden.
Lees meer
Drie online sessies: Meer leden (en ledenbehoud) door creatief denken

Drie online sessies: Meer leden (en ledenbehoud) door creatief denken

| Nieuws
Drie online sessies: Meer leden (en ledenbehoud) door creatief denken
Lees meer