Post | september 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Wie nomineer jij voor een jeugdlintje?

Ook dit jaar, voor de 4e keer, deelt de gemeente weer lintjes uit om toch een aantal Apeldoornse helden in het zonnetje te zetten. Iemand aanmelden is mogelijk en kan tot 1 oktober.

Het opzetten van online kerkdiensten, helpen bij de Speelgoedbank of een vrouw en haar hond uit het kanaal redden. Dat zijn een aantal van de redenen dat vorig jaar 5 jonge helden een jeugdlintje hebben ontvangen. Ook dit jaar, voor de 4e keer, deelt de gemeente weer lintjes uit om toch een aantal Apeldoornse helden in het zonnetje te zetten. Iemand aanmelden is mogelijk en kan tot 1 oktober. Vervolgens wordt er naar alle aanmeldingen gekeken en beslist een jury wie de jeugdlintjes krijgen. In november is vervolgens een uitreiking, in het bijzijn van familie en vrienden van de jonge helden.


Voorwaarden

Als je iemand wil aanmelden, dan moet diegene voldoen aan een aantal voorwaarden. Ze moeten iets van waarde hebben gedaan, bijvoorbeeld zich in hebben gezet voor een ander, een heldendaad hebben verricht of een goed initiatief zijn begonnen. De jonge held moet ook in Apeldoorn wonen en op het moment van de uitzonderlijke inzet niet ouder dan 20 jaar oud zijn. De inzet mag ook niet langer geleden dan 20 november 2020 gedaan zijn. Bijzondere prestaties in wedstrijdverband, en dus ook sport, tellen niet mee.


Aanmelden

Er zijn 3 verschillende leeftijdscategorieën waarin de lintjes worden uitgereikt. Van 0 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 17 jaar en als laatste 18 tot en met 20 jaar. Per categorie worden er 2 lintjes uitgereikt. Iedereen die 21 jaar of ouder is mag een jonge held aanmelden, dat kan via het aanmeldingsformulier.


De aanmelding moet wel bevestigd worden door 2 andere personen, dat mogen geen familieleden van de jonge held zijn. Na het invullen van de aanmelding zal de jury ernaar gaan kijken. Ze letten daarbij op 2 dingen; de bijzonderheid van de prestatie en de voorbeeldfunctie voor andere kinderen en jongeren.

In oktober krijgt iedereen een bericht of ze wel of niet een jeugdlintje krijgen.

1

Bron: Apeldoorn Direct

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerswerk zoekt veelal ‘gezellige jufs’, maar minder migranten, ouderen of gehandicapten

| Nieuws
De vacatureteksten van het vrijwilligerswerk kunnen menig potentiële vrijwilliger afschrikken.
Lees meer

Eerste editie Vrijwilligersroute met bijpassende inspiratiesessie

| Nieuws
Eerste editie Vrijwilligersroute met bijpassende inspiratiesessie. Doet jouw organisatie ook mee?

Dit jaar ...
Lees meer

WBTR-stappenplan: gratis ondersteuningssessie op 8 september

| Nieuws
Op woensdag 8 september a.s. is er een online ondersteuningssessie voor gebruikers van het WBTR-stappenplan ...
Lees meer