Post | maart 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Vacature van de week: Paleis het Loo zoekt vrijwillig Publieksbegeleiders

Wil jij verhalen uit de geschiedenis ontdekken en bezoekers van het paleis hierin meenemen? Bekijk dan deze vrijwilligersvacature.


Zij zijn een museum waar veel indrukwekkende verhalen liggen te wachten om gedeeld te worden. Ook als vrijwilliger sta jij te popelen om hier kennis mee te maken, je daarin onder te dompelen en de bezoekers actief uit te nodigen tot interactie. Jij weet hen te verwonderen en ontdekt samen met hen de verhalen van het museum.


Wat ga je doen

Je bent onderdeel van het team publieksbegeleiders en samen met hen verzorg jij interactieve programma’s voor de bezoekers. Samen met bezoekers ontdek jij de verhalen uit de geschiedenis, de collecties en de bewoners van het museum. Jij bent aanspreekpunt bij vragen over deze onderwerpen en over de paleistuinen of trekt bezoekers naar vertelpodia. Verschillende perspectieven schuw jij niet en je laat bezoekers kennis maken met nieuwe (historische) contexten en opent nieuwe denkwerelden. Als vrijwillig publieksbegeleider is jouw werk divers: je bent aanwezig in het paleis, de paleistuin of op het stallenplein.


Wat vinden zij belangrijk?

Je hebt een open houding en het vermogen de ander te activeren en te boeien. Dit combineer je met een passie voor historische verhalen en (kunst)geschiedenis. Je spreekt Nederlands, en ze zijn benieuwd welke taal je nog meer beheerst.


Ze bieden

Je werkt in een omgeving waar geschiedenis is én wordt geschreven. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team dat dagelijks de bezoekers verwelkomt. Het kan voorkomen dat ze je bij speciale momenten, zoals evenementen, vragen om aanwezig te zijn. Dit doen ze in goed overleg, met oog voor een goede balans met andere (privé) activiteiten. Omdat de vrijwilligers belangrijk voor hen zijn, tonen ze hun waardering ook door je uit te nodigen bij activiteiten, uitjes en bijeenkomsten.


Tijdinvestering

Als vrijwilliger ben je minimaal één dagdeel per week en één keer per maand in het weekend beschikbaar en als je het leuk vindt om er vaker te zijn, dan is daar ook ruimte voor. Ze zijn zowel doordeweeks als in het weekend geopend en plannen je dan ook op deze momenten in.


Informatie

Wil je meer informatie of direct reageren op deze vacature? Kijk op: Apeldoorn Pakt Aan

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vacature van de week: Sportieveling die het spel Koersbal voor de Atlant bewoners leuker maakt!

| Nieuws
Vacature van de week: Sportieveling die het spel Koersbal voor de Atlant bewoners leuker maakt!
Lees meer

Doppen voor honden

| Nieuws
Bijzondere presentatie
Lees meer

Leerlingen op zoek naar Maatschappelijke Stages

| Nieuws
Leerlingen op zoek naar Maatschappelijke Stages
Lees meer