Post | Nieuws | 1 min lezen

Spoedklus: Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

Spoedklus: Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

In Apeldoorn woont momenteel een grote groep Oekraïense vluchtelingen. Zij zijn opgevangen door de gemeente in opvanglocaties of zij wonen bij mensen thuis.


Stichting Da Capo

Stichting Da Capo helpt al zeven jaar lang vrouwelijke vluchtelingen en migranten zich thuis te voelen in Apeldoorn. Veel vrijwilligers zetten zich in voor deze groep vrouwen. Zij geven taallessen of helpen in het naaiatelier, het taalcafé of in het handwerkcafé. Da Capo is een fijne ontmoetingsplek voor vrouwen waar zij andere vrouwen leren kennen, de taal leren, hun netwerk vergroten, werkervaring opdoen of een activiteit doen waar ze blij van worden.

Nu wil Da Capo ook hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Ze worden steeds vaker gebeld door mensen met de vraag of er nog plek is voor iemand. En ze kunnen met de huidige bezetting niet iedereen plaatsen.


Taalvrijwilligers gezocht

Da Capo zoekt taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor een aantal groepjes Oekraïense vrouwen (en andere vrouwen die nog geen Nederlands spreken). Wij beschikken over drie leslokalen op een prettige en fijne locatie aan de Eksterweg in Apeldoorn Zuid. Ze denken zelf aan de avonduren, maar er zijn ook mogelijkheden voor de middagen. Ook is er materiaal beschikbaar zoals lesboekjes en kan er internet gebruikt worden voor beeld en geluid.


Wil je graag les komen geven? Meld je aan bij Annette Deelman ([email protected] of bel naar 06- 51 78 07 68). Leservaring is niet noodzakelijk, maar natuurlijk wel fijn.


Aanmelden deelnemers

Vrouwen die nog geen Nederlands spreken, en in het bijzonder uit Oekraïne, kunnen zich aanmelden of worden aangemeld door iemand die hen helpt. Mail naar [email protected] of bel 06- 51 78 07 68 om een afspraak te maken. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vacature van de week: Parc Spelderholt zoekt een Vrijwilligers-coördinator dierverzorging

| Nieuws
Vacature van de week: Parc Spelderholt zoekt een Vrijwilligers-coördinator dierverzorging
Lees meer

Wie nomineer jij voor een rood lintje?

| Nieuws
Wie nomineer jij voor een rood lintje?
Lees meer

Vacature van de week: Stimenz zoekt kook- of bakvrijwilliger voor workshop gezonde voeding

| Nieuws
Stimenz zoekt kook/bak vrijwilliger tijdens workshop gezonde voeding
Lees meer