Post | september 2023 | Nieuws | 1 min lezen

Leerlingen laten kennismaken met muziekinstrumenten?

Na het opheffen van Markant (o.a. muziekschool) eind 2017, zijn de Apeldoornse jeugdorkesten door een ouderinitiatief verder gegaan als zelfstandige vereniging.

Door die opheffing zijn er essentiële gaten gevallen in het muziekaanbod voor kinderen en jongeren. Met name het snuffelen aan verschillende muziekinstrumenten van een orkest.


Daarom biedt Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten vanaf het schooljaar 2023-2024 een uitbreiding aan.

Er worden gestructureerde oriënterende lespakketten voor basisscholen aangeboden (op scholen, tijdens schooltijd), met name via de Cultuurwijzer.

Daarnaast bieden ze buitenschools een instrumenten-snuffelcursus aan, waarbij kinderen tussen 8 en 14 jaar diverse muziekinstrumenten uitgebreid proberen tijdens 17 wekelijkse lesuren (buiten schooltijd, eind van de middag of begin van de avond, bij Gigant of op andere locaties).


Alles gebeurt onder leiding van professionele muziekdocenten, ondersteund door vrijwilligers. Inzet van deze vrijwilligers is flexibel, afhankelijk van beschikbaarheid en interesse. Het is een pre als je zelf een instrument bespeelt, maar dat is niet noodzakelijk. Wel affiniteit met het werken met kinderen, enthousiasme, en soms wat geduld zijn gewenst. Ook hebben ze nog vrijwilligers nodig voor de organisatie, instrumententransport, administratie en werving.


Kijk voor meer informatie/aanmelding op: Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten | Apeldoorn Pakt Aan

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Doe mee met Rabo ClubSupport

| Nieuws
Bankiert jouw vereniging of stichting bij Rabobank, dan is dit een kans om geld op te halen door middel van ...
Lees meer
Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor je buurt? Dan is het nu tijd voor actie!

Doe mee met Kern met Pit en krijg 1.000 euro!

| Nieuws
Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander ...
Lees meer
Tegenwoordig kun je je makkelijker dan ooit inzetten voor doelen die je belangrijk vindt en kun je vrijwilligerswerk goed laten aansluiten op jouw agenda of locatie. De echte vraag is dus ‘waarom zou je geen vrijwilligerswerk doen?’

Waarom vrijwilligerswerk doen?

| Nieuws
Tegenwoordig kun je je makkelijker dan ooit inzetten voor doelen die je belangrijk vindt en kun je ...
Lees meer