Post | oktober 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Apeldoorn in Dialoog 2021! Doe je mee?

Het thema voor 2021 is ‘De moeite waard’.

Wat is de Week van de Dialoog?

De Week van de Dialoog (voorheen Dag van de Dialoog) is ontstaan als een burgerinitiatief dat zich richt op het bevorderen van het vertrouwen tussen mensen door kennis met elkaar te maken op een onbevangen en onbevooroordeelde wijze. Onderzoek en eigen ervaring leren dat door dialoog respect voor en vertrouwen in elkaar ontstaat, het wezen van een sterke sociale cohesie in de samenleving. Een sterke sociale cohesie vormt immers een van de belangrijkste pilaren voor een aangename en duurzame samenleving, hetgeen in het belang van alle Apeldoorners is. Ziedaar het belang van de Week van de Dialoog.


Werkwijze

In voorgaande jaren kwamen mensen samen en onder het genot van een hapje en een drankje zaten zij in groepen van zes tot acht personen, onbevangen en onbevooroordeeld, persoonlijke ervaringen, wensen en dromen uit aan de hand van een centraal thema. Deze gesprekken vonden plaats onder leiding van een getrainde gespreksleider in de dialoogmethodiek en duren max. 2 uur.


Doel van de Week van de Dialoog

Het doel van de Dag van de Dialoog is om de ontmoeting en de dialoog te bevorderen tussen mensen met verschillende achtergronden. Dat kan bijdragen aan de sociale cohesie in straat, buurt, stad. Tijdens de Week van de Dialoog worden geen plannen gemaakt en men gaat ook niet met elkaar in debat! Het doel van het gesprek wordt behaald als de deelnemers werkelijk naar elkaar geluisterd hebben. Door goed naar elkaar te luisteren, blijft niemand meer ongehoord.


Het thema van de Week van de dialoog

Het thema voor 2021 is ‘De moeite waard’. Een thema dat altijd speelt in onze samenleving en eigen levens, maar zeer actueel in onze huidige tijd.

Zie: Week van de Dialoog 2021 – Dialoog In Nederland voor meer informatie.

 

Organisatie

De organisatie en uitvoering van de Week van de Dialoog is in Apeldoorn in handen van Stichting Samenspraak Apeldoorn. Kijk voor meer info. op www.samenspraakapeldoorn.nl


Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden? Kijk dan op onze website https://samenspraakapeldoorn.nl/apeldoorn-in-dialoog-programma-2021/


Heb je nog andere vragen? Stuur dan een email naar: [email protected]

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Maximale vrijwilligersvergoeding naar 1.800 euro per jaar in 2021

| Nieuws
De maximale vrijwilligersvergoeding stijgt in 2021 naar 1.800 euro per jaar (2020: 1.700 euro) en 180 euro per ...
Lees meer

Corona zorgt voor verandering van vrijwilligersinzet

| Nieuws
Het coronavirus houdt ons inmiddels al meer dan een jaar in de greep. Rond de inzet van vrijwilligers zie je ...
Lees meer

Ouderenmishandeling: wat kan ik als vrijwilliger doen?

| Nieuws
Vrijwilligers komen veel en regelmatig langs bij ouderen. Ze zien en horen veel. Wat moet je doen als ...
Lees meer

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)