Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Sociaal Veilige Sport is één van de zes thema's van Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn II. Doel is om om sociale veiligheid en integriteit bij lokale sportaanbieders te stimuleren en te ondersteunen ...

Sport & Recreatie
Deel
Workshop 'Positief Coachen' voor jeugdtrainers/coaches (3 avonden)

Workshop 'Positief Coachen' voor jeugdtrainers/coaches (3 avonden)

Training · 3 nov 2022, 19:30 - 21:45
WSV, Sportcomplex De Voorwaarts, Apeldoorn, Gelderland 7321 MG, Nederland
Sport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training.
Deel training
Sociaal Veilige Sport Apeldoorn
#51440
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Werkgroep-Positieve-Sportcultuur-Apeldoorn/activiteiten/Workshop-Positief-Coachen-voor-jeugdtrainerscoaches-3-avonden/51440 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Deze workshop (3 avonden) helpt trainers/coaches van sportverenigingen bij de sportieve ontplooiing van jonge sporters in een positief klimaat.

Uitgebreide omschrijving

De kerntaak van een trainer/coach is jonge sporters tot sportieve ontplooiing te brengen. Dat is meer dan trainen van technische- en tactische vaardigheden van de sport die ze uitoefenen. Het is belangrijk dat de jonge sporter zich op vier domeinen ontwikkelt: fysiek, verstandelijk (cognitief), sociaal en emotioneel. Die zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een positief, inlevende, begrijpende en bewust handelende trainer/coach zal hierbij helpend kunnen zijn. Positief coachen leidt aantoonbaar tot minder afhaken van sporters, betere prestaties, meer plezier van zowel sporters als trainer/coaches, grotere sociale veiligheid en een ontwikkelingsgericht sportklimaat.


Voor wie?

Trainers/coaches van jeugdsporters en teams in de gemeente Apeldoorn.


Werkwijze

Als basis voor de workshop ‘Positief Coachen’ hanteren we de ‘4 inzichten over trainerschap’: structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. De workshop is interactief, waarbij de inbreng en leervragen van de deelnemers centraal staan. Als deelnemer krijg je vooraf aan de eerste avond een voorbereidingsopdracht. Dat kost ongeveer 1 uur tijd. Na de eerste en tweede avond worden verwerkingsopdrachten meegegeven om thuis te maken.

Wat leer je?

Je leert te reflecteren op je rol als trainer/coach, je sterke en nog te ontwikkelen vaardigheden als trainer/coach in beeld te brengen en op welke wijze je sporters in hun sportbeleving kunt stimuleren d.m.v.:

  • Het creëren van een veilig ontwikkelklimaat voor iedere sporter,
  • Open vragen stellen,
  • Het hanteren van op groeigerichte taal,
  • Het coachen op proces en minder op resultaat,
  • Waardering uitspreken: gericht en gemeend complimenteren,
  • Opbouwende feedback/feed forward geven,
  • Persoonlijke aandacht geven aan iedere speler, zodat iedere speler zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt,
  • Het uitnodigen van sporters om na te denken over wat en hoe ze willen leren, afspraken die je met elkaar maakt, invulling trainingen en oplossingen in wedstrijden.  

Data en tijd

De workshop bestaat uit drie avonden en zal plaatsvinden op donderdagen 3 november, 17 november en derde avond van 19.30-21.45 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur.


Workshopleider

Gert Bloemendal heeft jarenlange ervaring in de procesbegeleiding positief coachen bij sportverenigingen binnen en buiten Apeldoorn. Gert maakt deel uit van het Sport Professionals Netwerk (SPN).


Kosten

Deze workshop wordt kosteloos aangeboden vanuit het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn.


Mogelijkheid incompany

Wil je de workshop binnen je eigen vereniging organiseren, neem dan contact op met Tjeerd Lemstra: 06-50458365 / [email protected]

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training.
Deel training
trainingen > Sociaal Veilige Sport Apeldoorn > Workshop 'Positief Coachen' voor jeugdtrainers/coaches (3 avonden)

Over Sociaal Veilige Sport Apeldoorn

Sociaal Veilige Sport is één van de zes thema's van Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn II. Doel is om om sociale veiligheid en integriteit bij lokale sportaanbieders te stimuleren en te ondersteunen. Hiervoor worden jaarlijks (netwerk)bijeenkomsten en trainingen georganiseerd en kennis gedeeld.