Skip Sidebar

Over ons

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen.
Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, ...

Kunst & cultuur
Deel

Voorzitter (m/v/x) Vereniging Wereldwinkel Apeldoorn

Structureel werk · 2–4 uur/week
Brinklaan 36, 7311 LB Apeldoorn, Netherlands
Bestuur
Kunst & cultuur
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wereldwinkel Apeldoorn
#46077
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Wereldwinkel-Apeldoorn1/activiteiten/Vacature-Voorzitter-mvx-Vereniging-Wereldwinkel-Apeldoorn/46077 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het bestuur van Vereniging Wereldwinkel Apeldoorn is verantwoordelijk voor het beheer van de winkel en het welzijn van alle vrijwilligers.

Uitgebreide omschrijving

Wil jij het verschil maken?

Wil jij bijdragen aan een betere wereld? Wil jij je vrijetijd en je talent inzetten? Dan is de Wereldwinkel misschien wel jouw goede doel. Prachtige en bijzondere producten met een verhaal. Maatschappelijk betrokken. Maar ook een gezellige winkel, leuke vrijwilligers en een goede sfeer.


Wereldwinkel:

De Wereldwinkel Apeldoorn is opgericht in 1971. Er werken gemiddeld circa 30 vrijwilligers. Het merendeel van hen werkt als winkelier in de winkel. De winkeliers werken meestal via een vast rooster. Naast de winkeldienst nemen de vrijwilligers aan één of meer werkgroepen deel. De Wereldwinkel verkoopt producten uit ontwikkelingslanden. De makers van deze producten hebben hiervoor een rechtvaardige prijs gekregen. Bovendien zijn de handelsbetrekkingen voor langere tijd waardoor ze meer zekerheid hebben. Er is aandacht voor de rol van vrouwen en er wordt geen gebruik gemaakt van kinderarbeid.


Bestuur:

Het bestuur van Vereniging Wereldwinkel Apeldoorn is verantwoordelijk voor het beheer van de winkel en het welzijn van alle vrijwilligers. Sinds korte tijd werkt de organisatie met verschillende werkgroepen, die hun eigen taken hebben en zelfsturend zijn, zoals inkoop, vrijwilligers en organisatie. In totaal zijn er 8 werkgroepen. Elk bestuurslid is portefeuillehouder van één of meer werkgroepen en vertegenwoordigt deze werkgroep in het bestuur. De voorzitter is van deze taak uitgesloten.


Wat ga je doen

  • Bestuursvergaderingen inhoudelijk voorbereiden in overleg met de secretaris.
  • Vergaderingen leiden en zorgen voor een pro-actieve besluitvorming.
  • De organisatie vertegenwoordigen naar buiten en verbinding zoeken met derden die iets kunnen betekenen voor de organisatie.

Talent/competenties

  • Leidinggevende capaciteiten
  • Consensusdenker die kan beslissen
  • Bestuurlijke ervaring (is een pré)
  • Het leuk vinden om in een team samen te werken en plezier te maken


Spreekt deze vacature je aan, dan kunt je jouw schriftelijke reactie sturen naar: [email protected]. Wilt je eerst nog meer informatie over deze vacature, dan kunt je contact opnemen met de secretaris van het bestuur Henk Ronteltap. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-58743512.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Wereldwinkel Apeldoorn > Voorzitter (m/v/x) Vereniging Wereldwinkel Apeldoorn

Over Wereldwinkel Apeldoorn

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen.
Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.