Skip Sidebar

Over ons

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in ...

WelzijnZorg
Deel

Actief maatje gezocht

Structureel werk · 1–3 uur/week
Van Limburg Stirumweg 19, 7361 CE Beekbergen, Nederland
Maatje & buddy
Activiteit Delen
IrisZorg - Het Hoogeland Beekbergen
#55655
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/IrisZorg-regio-Apeldoorn-Het-Hoogeland-Beekbergen/activiteiten/Actief-maatje-gezocht/55655 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het leuk om met een 65-jarige bewoner van Het Hoogeland zijn geboorteplaats Apeldoorn te bezoeken en samen andere leuke activiteiten te ondernemen?

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen? 

Onze cliënt heeft inmiddels zijn werkzame leven afgesloten na een periode van ziekte. Hierdoor mist hij de dagelijkse omgang met collega’s en vooral de aanspraak en gezelligheid. We zoeken iemand die het leuk vind om samen met hem leuke, nieuwe activiteiten te ondernemen, zoals: een bezoek brengen aan zijn geboorteplaats aan Apeldoorn, een stukje te wandelen, een praatje te maken of gezellig ergens een kopje koffie te drinken. 

 

Word jij maatje? 

Als maatje kun jij écht een verschil maken in het leven van onze cliënt. Onze cliënt leeft in een kleine wereld met weinig familie of vrienden, eenzaamheid ligt dan op de loer. Als maatje kun jij dit doorbreken door simpelweg samen leuke dingen te ondernemen en er voor hem te ‘zijn'. 

 

Ongeveer één keer per week spreek je af. Samen overleg je wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, puzzelen, een praatje maken of ergens koffie drinken. Onze cliënt wil ook heel graag een bezoek brengen aan Apeldoorn om daar plaatsen uit zijn verleden te bezoeken en herinneringen op te halen. 

 

Heb jij het in je om onze cliënt enthousiast te maken om zijn eigen mogelijkheden verder te onderzoeken? Als maatje kun jij hem steunen door samen een eerste stap te zetten.  

 

Hoe gaan we verder? 

Na je aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek waarbij we graag van je horen wie jij bent, wat je hobby’s zijn en waar je blij van wordt. We kijken altijd heel nauwkeurig naar de overeenkomsten in hobby’s, leeftijd of levensinstelling, etc. Wanneer we denken dat er sprake is van een goede match, plannen we een eerste ontmoeting. 

 

Wat krijg je ervoor terug? 

Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ervaart dat jouw aandacht belangrijk is in het leven van onze cliënt. Wij zorgen ervoor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. We bieden begeleiding, training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligers-overeenkomst en een vrijwilligersvergoeding. 

 

Wie ben jij? 

Je staat open in het leven. Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en je bent in staat om een leuk contact aan te gaan met onze cliënt. Je weet onze cliënt op een natuurlijke manier te activeren en te enthousiasmeren. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven.  Je bent minimaal één keer per week beschikbaar.  


Wil jij een betekenisvolle bijdrage leveren als maatje?

en je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met Marieke Dijkstra, 088-6062104, [email protected] 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over IrisZorg - Het Hoogeland Beekbergen

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in combinatie met een verslaving en/of (dreigende) dakloosheid. Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding ondersteunen wij cliënten naar herstel. Daar kunnen we jouw hulp als vrijwilliger goed bij gebruiken.

Als vrijwilliger bij IrisZorg maak je betekenisvol contact met mensen met een kwetsbare en bijzondere achtergrond. Wij zien de mensen achter de verslaving, de dakloosheid en andere problematiek. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wil jij mensen ondersteunen om meer grip op hun leven te krijgen? Ben jij voor hen de brug naar buiten toe, zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij?
Word dan vrijwilliger bij IrisZorg.