Skip Sidebar

Over ons

Fietsen. We doen het allemaal. De één het liefst elke dag kilometers vreten. De ander zo min mogelijk. Even een boodschapje, bezoekje, naar het werk. Van jong tot oud. Op de stalen ros tegen de wind ...

Deel

Zit je zelf graag op de fiets én ben je graag in gesprek met ouderen?

Flexibel
Brinklaan 268, 7311 JD Apeldoorn, Netherlands
Advies & MentoringBuitenEvenement & festivalSociaal contact
Praten met anderenLuisteren
OuderenSport & RecreatieBuurt & omgeving
4 plaatsen over.
Deel activiteit
#43015
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Doortrappen-Apeldoorn/activiteiten/Zit-je-zelf-graag-op-de-fiets-en-ben-je-graag-in-gesprek-met-ouderen/43015 om je aan te melden

Samenvatting

Geef je op als vrijwilliger voor Doortrappen Apeldoorn en motiveer ouderen bij het zo lang mogelijk veilig fietsen. Inclusief training op 18 juni en 2 juli.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Doortrappen Apeldoorn zet zich in voor het zo lang mogelijk veilig blijven fietsen door ouderen. Want fietsen helpt langer gezond, sociaal en zelfredzaam te zijn. Gelukkig fietsen veel ouderen graag, en willen ze blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen Apeldoorn motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen.


Werkzaamheden

In Apeldoorn zijn we dit jaar (2021) gestart vanuit een werkgroep. Doel is om regelmatig met informatie te zijn waar ouderen zijn, dus op de markt, bij de Seniorenbeurs, in ontmoetingscentra, langs fietsroutes en meer. We zijn op zoek naar inwoners die het leuk vinden om een aantal keer per jaar (in overleg) te helpen bij het in gesprek gaan met ouderen op deze plekken.


Wij vragen

Wij vragen jouw inzet en een motiverende houding om met ouderen in gesprek te gaan over veilig fietsen.


Wij bieden

Een actieve, betrokken werkgroep hebben we al. Met veel ideeën! Een leuke groep om in samen te werken met kennis vanuit het Seniorenplatform, Fietsersbond, Accres Sportstimulering en Stimenz. En niet te vergeten de kennis vanuit het landelijke netwerk van Doortrappen. Van daaruit krijg je ook (kosteloos) een training aangeboden. De inhoud van de training:

  • De achtergrond van Doortrappen;
  • Kennismaking met de Doortrappenmaterialen;
  • Ideeën over het bij kunnen dragen aan het zo lang mogelijk veilig blijven fietsen door ouderen. 

Tijdsbesteding

De training neemt 2 keer 4 uur in beslag. De momenten waarop de activiteiten plaatsvinden schatten we in op zo'n 5 tot 10 dagdelen per jaar. Verder hoef je je niet druk te maken dat daar nog veel overlegmomenten bij komen. Dat deel pakt de projectgroep op. Het vrijwilligerswerk is echt uitvoerend.


Meer informatie

Kijk op onze website voor meer informatie en contactgegevens.

 

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Doortrappen Apeldoorn > Zit je zelf graag op de fiets én ben je graag in gesprek met ouderen?

Over Doortrappen Apeldoorn

Fietsen. We doen het allemaal. De één het liefst elke dag kilometers vreten. De ander zo min mogelijk. Even een boodschapje, bezoekje, naar het werk. Van jong tot oud. Op de stalen ros tegen de wind in met krakende ketting of soepel met elektrische ondersteuning. Nederland is een fietsland, Apeldoorn een echte fietsstad.
4 plaatsen over.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)