Skip Navigation
Post | september 2023 | Vrijwilligersverhalen | 2 min lezen

Hans deelt zijn passie voor muziek en draagt bij aan de totale concertervaring

Vrijwilligersverhaal

Het vrijwilligersverhaal van Hans

Kun je ons vertellen wie je bent, wat je in je vrije tijd doet en wat je interesses zijn?


Natuurlijk, met plezier. Ik ben Hans, 52 jaar oud, getrouwd en heb vier kinderen en ben werkzaam als Security Consultant. In mijn vrije tijd ga ik graag naar metalconcerten en ik heb een passie voor alternatieve muziek.


Kun je ons meer vertellen over het vrijwilligerswerk dat je doet en bij welke organisatie je betrokken bent?


Zeker, veertien jaar geleden begon ik als vrijwilliger bij GIGANT. In het begin was ik barmedewerker, maar al snel werd ik vrijwillig DJ. Bij concerten zorg ik voor de muziek tussen de optredens door.


En wat motiveert je om vrijwilligerswerk te doen?


Voor mij is vrijwilligerswerk een verrijking in mijn leven. Het geeft me de kans om mijn vrije tijd anders door te brengen. Dankzij mijn betrokkenheid bij GIGANT kan ik genieten van concerten en films die ik anders misschien niet zou bezoeken. Daarnaast ontmoet ik veel nieuwe mensen door samen te werken tijdens evenementen. Ik maak veel optredens van dichtbij, kom achter de schermen en backstage ontmoet ik muzikanten.


Dat klinkt als een mooie plek om vrijwilligerswerk te doen. Wat raakt je het meest in je vrijwilligerswerk?


Voor mij is GIGANT als een tweede familie geworden. Ik vind het fijn om contact te maken met mensen, zowel medewerkers als vrijwilligers en bezoekers. Ik praat graag met mensen over muziek, zo kan ik een connectie met mensen maken. Zelfs tijdens het opruimen blijf ik mensen betrekken door te vragen naar hun muziekvoorkeuren, en die draai ik dan. Zo voelt de avond echt van iedereen.


Dat lijkt inderdaad bij te dragen aan een positieve sfeer. Wat betekent jouw vrijwillige inzet voor de mensen en de organisatie waarmee je samenwerkt?


Wat ik echt leuk vind, is dat ik tijdens het op- en afbouwen van concerten de kans krijg om de bands en andere mensen uit de muziekscene beter te leren kennen. Als DJ maak ik deel uit van de totale concertervaring voor de bezoekers. Het gaat verder dan een standaard playlist; ik introduceer mensen aan nieuwe muziek, vertel erover en laat ze het geluid horen van onbekende bands. Het geeft me veel voldoening om anderen te inspireren en te laten genieten van muziek die ze anders misschien niet zouden ontdekken.


Dat is zeker inspirerend, Hans. Bedankt dat je je verhaal met ons hebt gedeeld en voor je toewijding aan vrijwilligerswerk en muziek.

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·