Skip Navigation
Post | juni 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Medewerkersvrijwilligerswerk

Medewerkersvrijwjilligerswerk

Vrijwillige inzet wordt vaak gezien als iets dat je in je vrije tijd doet, wij willen hier een andere blik op werpen. Vrijwilligerswerk is niet alleen betekenisvol voor jou en de maatschappij, maar ook voor jouw werkgever. Laten we dit even met je doornemen.

 

Werken krijgt veel meer betekenis als je iets kunt bijdragen dat verder gaat dan alleen je baan. Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om dit te doen. Werknemers die tijdens werktijd vrijwilligerswerk mogen doen, krijgen de kans om hun talenten te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten en sociale verbindingen op te bouwen. Denk aan het ontwikkelen van inlevingsvermogen doordat je je inzet voor een kwetsbare doelgroep of het verbeteren van je leiderschapsvaardigheden door een bestuursfunctie te bekleden. Er zijn ook bedrijven die zelf ondervinden dat medewerkers sneller herstellen door re-integratie via vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk kan een fijne manier zijn om weer rustig aan het werkritme te wennen. Het geeft je iets om trots op te zijn en zorgt voor een gevoel van voldoening.

 

Impact op het Bedrijf

Werknemers die vrijwilligerswerk doen, zijn vaak gelukkiger en gezonder, wat betekent dat ze minder vaak ziek zijn en minder snel vertrekken. Bovendien leren werknemers door vrijwilligerswerk nieuwe dingen die ze ook weer in hun werk kunnen gebruiken. Dit zorgt voor meer creativiteit, verandervermogen en productiviteit. Bedrijven die vrijwilligerswerk stimuleren, laten zien dat ze maatschappelijk bezig zijn, wat aantrekkelijk is voor zowel huidige als nieuwe medewerkers.

 

Impact op de Samenleving

Als bedrijven hun werknemers stimuleren om vrijwilligerswerk te doen, heeft dat ook een enorme impact op de samenleving. Bedrijven en non-profitorganisaties gaan samenwerken om maatschappelijke problemen aan te pakken. Dit zorgt voor meer begrip en verbinding tussen verschillende groepen mensen. Samen maken we de gemeenschap inclusiever, gezonder en sterker. Bedrijven die dit doen, bouwen sterke banden op met de lokale gemeenschap en dragen bij aan duurzame maatschappelijke veranderingen.


De Toekomst van Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk door medewerkers heeft de toekomst! Het versterkt de samenleving, het bedrijf en de medewerkers zelf. Om dit te stimuleren organiseert Joost Leferink trainingssessies waarin hij je laat ervaren dat maatschappelijke inzet als bestuurslid en een betaalde baan hand in hand gaan. De nieuwe werknemer op de arbeidsmarkt wil impact maken, niet alleen in hun eigen leven, maar ook voor een betere wereld. Hoe mooi is het als deze beide belangen ook voor de werkgever waardevol kunnen zijn? Tijdens de sessies kom je er achter welke waarde het bestuurswerk heeft voor jouw persoonlijke ontwikkeling en voor je werkgever. Wil je meer weten of je aanmelden voor deze sessies? Klik hier!

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·