Post | februari 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Inspiratiewaaier Inclusiever Vrijwilligerswerk

Wil je als bewonersinitiatief of vrijwilligersorganisatie aan de slag met inclusie? De inspiratiewaaier Inclusiever Vrijwilligerswerk biedt handvatten in de vorm van tips, tools en voorbeelden om met inclusie bezig te gaan. In ieder hoofdstuk staan tips en voorbeelden beschreven waar je op kunt letten als je bezig wilt met inclusie voor het vinden en binden van vrijwilligers.


Met een inclusief initiatief trek je een bredere, meer diverse groep mensen aan en kun je leren van de verschillende perspectieven. Inclusie is een proces wat mogelijk maakt dat mensen gelijkwaardig deel kunnen uitmaken van je initiatief. Het gaat om erkenning van kennis, talent, inzet en bijdrage. In een inclusieve (werk)omgeving worden de verschillende perspectieven van mensen gewaardeerd en serieus genomen. Deze waaier helpt wanneer je als bewonersinitiatief of vrijwilligersorganisatie een stap (verder) wilt zetten met inclusie. Want hoe bereik en benut je de vrijwillige energie van mensen met diverse kenmerken? 


De inspiratiewaaier Inclusiever Vrijwilligerswerk biedt handvatten in de vorm van tips, tools en voorbeelden om met inclusie bezig te gaan. In ieder hoofstuk staan tips en voorbeelden beschreven waar je op kunt letten als je bezig wilt met inclusie voor het vinden en binden van vrijwilligers.


Je vind de waaier hier: Inspiratiewaaier Inclusiever Vrijwilligerswerk | Movisie

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vacature van de week: 4daagse Apeldoorn zoekt vrijwilligers voor EHBO of Massage

| Nieuws
Vacature van de week: 4daagse Apeldoorn zoekt een vrijwilligers EHBO of Massage
Lees meer

Bardienst kantine geschrapt: vrijwilligers sinds coronacrisis schaarser

| Nieuws
Bardienst kantine geschrapt: vrijwilligers sinds coronacrisis schaarser
Lees meer

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd!

| Nieuws
Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd Apeldoorn Lochem
Lees meer