Skip Navigation
Post | januari 2022 | Bestuurdersacademie Apeldoorn | 3 min lezen

10 jaar Bestuurdersacademie - Ragaiy Sinout

Ragaiy Sinout Bestuurdersacademie Apeldoorn

De Bestuurdersacademie bestaat 10 jaar. In dit kader lees je hier het hele jaar interviews met betrokkenen. In deze achtste aflevering Ragaiy Sinout, deelnemer van meerdere trainingen in de afgelopen jaren. De interviews zijn gehouden en opgesteld door Esmee van Lohuizen, vrijwilliger van Netwerk Skill-Ability.


Positieve reacties van anderen geeft ons energie om niet op te geven .


Ragaiy Sinout, een grappige, loyale man die echt iets wil betekenen voor de maatschappij. En dat doet hij met zijn bedrijf Kémi Ra Consultancy. ”Elke dag leer je iets nieuws en maak je echt van alles mee”. 


Via Zoom, na wat gedoe met de werking van de camera, kunnen we elkaar dan toch zien en begint ons interview. Ragaiy vertelt over zijn leven en hoe hij zich inzet voor de maatschappij. Voor zowel zijn eigen bedrijf, maar ook zijn vrijwillige inzet. “Wij doen ons werk, wij geloven dat wij onze stad Apeldoorn beter maken en daarom doen wij het werk voor Apeldoorn”.  

 

Kémi Ra Consultancy 

In 2009 heeft deze gedreven man zich bezig gehouden met de oprichting van Kémi Ra Consultancy. Ragaiy begon in 2009 met één project voor de gemeente. Daarna is Kemi Ra verder uitgebreid naar scholen. Ragaiy runt dit bedrijf niet alleen, maar heeft een aantal zzp’ers en vrijwilligers die hem daarbij helpen. In 2008 heeft Ragaiy een master Sociale wetenschappen gevolgd met specialisatie migratie en integratie. Zo kwam ook de interesse om dit bedrijfje op te starten. 


Kémi Ra Consultancy ondersteunt professionals bij hun werk met etnische groepen. Bijvoorbeeld docenten, mentoren schoolmaatschappelijke werkers of gedragswetenschappers. Ze helpen vaak op de basisscholen en het voortgezet onderwijs. Als iemand een vraag heeft over kinderen of ouders die te maken hebben met een vraagstuk over etnische groepen dan ondersteunen zij hen daarbij. Het werk van Kemi Ra wordt volgens Ragaiy ook gesteund door vele Apeldoorners. “Vaak krijgen wij hulp, ook van mensen die we niet kennen. Wij zoeken die mensen op om te bedanken voor hun hulp. Het doet ons goed dat vele Apeldoorners het nut van ons werk zien”. De leden van Kemi Ra zetten zich in voor netjes handelen, verzoening, rekening houden met elkaar en vooral om voor jezelf te kunnen zorgen. “We horen van anderen dat wij ons in zetten voor goede dingen en dat doet ons goed en hetgeen waar we het voor doen”.  

 

Functie als bestuurslid 

Afgelopen jaren heeft Ragaiy zich op verschillende punten in proberen te zetten voor de maatschappij. Zo is hij bestuurslid geweest bij verschillende stichtingen. Onder andere bij voor Don Bosco Assel Centrum, stichting Better Life Europe en Stichting Mondial Apeldoorn is hij actief geweest als bestuurslid. “Het was ontzettend leuk om te doen, maar op een gegeven moment was het teveel tegelijkertijd. Ik was er namelijk gemiddeld 8 uur per week mee bezig. Ik heb er wel veel van geleerd en opgestoken”, aldus Ragaiy.  

 

Training bij Boon Accountants 

Ragaiy heeft een training penningmeester gevolgd bij Boon Accountants via de Bestuurdersacademie. Volgens Ragaiy was dit een ontzettend leerzame training. “Ik heb veel nieuwe dingen geleerd waar ik voorheen nooit aan heb gedacht. Vooral de controle houden en het organiseren van de financiën is een heel belangrijk aspect. Het monitoren van de ins en outs is een van de zaken die ik heb geleerd. Ik vond het belangrijk om deze training te volgen om zo veel te leren en zo breed mogelijk georiënteerd te zijn.  

 

Als laatste wil Ragaiy zijn complimenten uiten aan de organisatoren en de collega’s van Stimenz en de Bestuurdersacademie die alles runnen. De Bestuurdersacademie moet actief blijven en moeten we blijven koesteren.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Gert Boonen Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Gert Boonen

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Gert Boonen 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
Lees meer
Petra Visser

Petra Visser nieuwe trainster PR & Communicatie

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Petra Visser training PR & Communicatie Bestuurdersacademie Apeldoorn
Lees meer
Nathan Stukker Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Nathan Stukker

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Nathan Stukker 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
Lees meer