Skip Navigation
Post | november 2021 | Bestuurdersacademie Apeldoorn | 3 min lezen

10 jaar Bestuurdersacademie - Gert Boonen

Gert Boonen Bestuurdersacademie Apeldoorn

De Bestuurdersacademie bestaat 10 jaar. In dit kader lees je hier het hele jaar interviews met betrokkenen. In deze zesde aflevering Gert Boonen, als bestuurslid van de Sportraad 9 jaar betrokken geweest in de kerngroep van de Bestuurdersacademie. De interviews zijn gehouden en opgesteld door Esmee van Lohuizen, vrijwilliger van Netwerk Skill-Ability.


Mijn glas is nooit halfleeg, maar altijd halfvol


Gert Boonen, een ongelofelijk enthousiaste man die werkzaam is als docent Frans en als teamleider op het Walterbosch in Apeldoorn. Een baan waar hij 4 dagen per week werkzaam is. Zijn motto: “Als je met een positieve instelling ergens in stapt, dan lukt het bijna altijd!”

 

Tegenover Stimenz, in het park, vertelt Gert over de leuke ervaringen bij de Bestuurdersacademie. Zo vertelde hij dat het leven draait om jezelf te blijven ontwikkelen. “Out of your comfortzone stappen is ontzettend leerzaam”, aldus deze enthousiaste docent.

 

Bestuurdersacademie

Al vrij in het begin bij het opzetten van de Bestuurdersacademie is deze docent betrokken geweest bij de ontwikkelingen die in de jaren van oprichting gespeeld hebben. Gert is 9 jaar betrokken geweest bij de Bestuurdersacademie en is trots op hoe het er nu voor staat. “In het begin hadden we 1x in de twee maanden overleg, en dan opperde we vaak ideeën welke kant we op wilden met de Bestuurdersacademie. Op een gegeven moment kreeg het meer vorm en gingen we trainingen bedenken, trainers zoeken, locaties bedenken, website maken enz.”. In Apeldoorn zijn we uniek met dit idee en het is mooi om te zien dat het nog steeds in een behoefte lijkt de voldoen.

Naast de vaste trainingen die er in het begin waren, moet je opzoek blijven naar de ontwikkelingen in de sport en het verenigingsleven, zodat je daar weer op in kan spelen.

 

Sportraad

Gert was actief bij Stichting LOOT vanuit Walterbosch en begeleidde topsporters. Vanuit daar is hij betrokken geraakt bij de Sportraad. De Sportraad bestaat uit mensen van wie het hart bij de sport ligt. Hij was een tikkeltje onzeker toen hij daar als bestuurslid begon, omdat hij voorheen nooit bestuurslid was geweest bij een sportvereniging, terwijl hij altijd heeft gesport. Toch heeft hij hier een leuke tijd als bestuurslid gehad. “Echter denk ik dat ik meer heb kunnen betekenen voor de Bestuurdersacademie dan voor de Sportraad, maar wellicht is dat een aanname en mijn eigen onzekerheid”, aldus een bescheiden Gert.

 

Inspiratieavond Orpheus

Eén inspiratieavond hebben ze georganiseerd in Orpheus. “Je bent al blij als je iets voor elkaar krijgt, dus we gingen met weinig verwachtingen naar de afspraak die we hadden gemaakt met de directeur. Uiteindelijk hebben we zo’n mooie en succesvolle avond gehad wat we nooit verwacht hadden. Orpheus heeft hun locatie ter beschikking gesteld, maar nog zoveel meer dan dat en dat hadden we niet durven dromen. Ook zij hebben een maatschappelijke verplichting uiteraard, maar ik dacht, dat hebben mijn collega en ik toch maar even voor elkaar gekregen!”.

 

Vrijwilligerswerk

Voordat Gert begon bij de sportraad en de Bestuurdersacademie is hij nog nooit vrijwilliger geweest. “Het is op mijn pad gekomen en nu wil ik mij graag weer opnieuw inzetten als vrijwilliger. De wereld draait namelijk op vrijwilligers. Het is niet dat ik veel tijd over heb, want ik heb een ontzettend leuk leven en een volle agenda. Toch ben ik bereid om weer wat te kunnen betekenen voor de maatschappij. Je kunt zoveel voor elkaar krijgen met elkaar en ik vind dat we moeten laten zien dat het heel mooi is om vrijwilligerswerk te doen”.

 

“Ik wens de Bestuurdersacademie een hele mooie toekomst en ik hoop dat het nog heel lang bestaat. Ik hoop dat meerdere gemeentes in Nederland dit idee gaan opvolgen”.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Ragaiy Sinout Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Ragaiy Sinout

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Ragaiy Sinout 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
Lees meer
Rianne Burgers Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Rianne Burgers

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Rianne Burgers 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
Lees meer
Jocelyn Eising Bestuurdersacademie Apeldoorn

10 jaar Bestuurdersacademie - Jocelyn Eising

| Bestuurdersacademie Apeldoorn
Interview Jocelyn Eising 10 jaar Bestuurdersacademie Apeldoorn
Lees meer