Skip Navigation
Post | november 2021 | Bestuurdersacademie Apeldoorn | 3 min lezen

10 jaar Bestuurdersacademie - Nathan Stukker

Nathan Stukker Bestuurdersacademie Apeldoorn

De Bestuurdersacademie bestaat 10 jaar. In dit kader lees je hier het hele jaar interviews met betrokkenen. In deze vijfde aflevering Nathan Stukker, wethouder met o.a. de portefeuilles WMO, Onderwijs en Sport. De interviews zijn gehouden en opgesteld door Esmee van Lohuizen, vrijwilliger van Netwerk Skill-Ability.


Apeldoorn draait op vrijwilligers 

 

Nathan Stukker, verantwoordelijk wethouder met een brede portefeuille is werkzaam bij Gemeente Apeldoorn. Een volle agenda, maar met een breed scala aan onderwerpen maakt de functie wethouder een zeer afwisselende baan. ‘Ochtend, middag en avonden zijn volgepland, maar dat maakt het wel heel leuk’.  


Via onze Teams meeting vertelt Nathan over zijn drukke leven als wethouder. Veel mensen hebben een minder duidelijk beeld van de functie wethouder, maar het is een hele leuke en interessante functie, volgens Nathan.  

 

Nathan heeft een brede portefeuille. Hij houdt zich bezig met zorg en welzijn, wonen en onderwijs, sport en sinds kort ook met de arbeidsmarkt. “Wat ik doe en hoe ik het doe, is ontzettend breed”. De donderdagavonden komt de gemeenteraad bij elkaar. Zoals Nathan het zelf benoemd, is dit “het hart van de lokale democratie”. Een compleet gevulde agenda dus. “Maandag en woensdag heb ik interne overleggen om zaken voor te bespreken die ik op dinsdag met het college bespreek. Donderdag heb ik externe overleggen door het hele land. Vrijdag probeer ik vrij te houden voor de organisaties hier in Apeldoorn. Zo kan ik hier mee communiceren over de toekomst”. 

 

“Als de vrijwilligers om wat voor reden dan ook wegvallen, dan hebben we als maatschappij een groot probleem. Dus ik ben als wethouder ontzettend trots op al die mensen die dit doen” 

 

Nevenfuncties 

Een lijstje vol nevenfuncties vullen de agenda verder op van deze drukke wethouder. “Formeel ben je als wethouder verplicht om een aantal nevenfuncties te vervullen”. Er zijn ook een aantal andere zaken waar Nathan onderdeel is, omdat hij het belangrijk vindt om zijn naam daaraan te verbinden. Zo is hij lid van de Raad van inspiratie van het Apeldoornsche Bos.  

 

Sportakkoord 

De gemeente Apeldoorn is een van de initiatiefnemers bij het sportakkoord. Dit akkoord is tot stand gebracht door verschillende partijen, verenigingen en organisaties en samen hebben zij de handtekening hieronder gezet. “We voelen ons met elkaar verantwoordelijk voor dit sportakkoord”, vertelt de enthousiaste wethouder. Nathan is ambassadeur bij dit akkoord. Hij zet zich hier graag voor in, en vind het belangrijk om zijn eigen netwerk in te zetten om dit akkoord van de grond af te brengen. “Het sportakkoord is afgeleid van het landelijke akkoord en wij werken met 6 thema’s. Door verschillende verenigingen zijn er ambities bepaalt die zij graag willen behalen. Een van deze ambities was om een digitaal platform te ontwikkelen”.  

 

“Het akkoord ligt er al een tijdje, maar het moet geen document blijven, wat betekent dat het van de grond af moet komen. Het is van belang dat we volle vaart vooruitgaan. Er is een enorm draagvlak en dat vind ik fantastisch om te zien. Iedereen heeft vanuit zijn eigen kennis en kunde zijn aandeel gebracht. We hebben 1 gezamenlijk doel. Een nog gezonder, nog sterker, nog socialer, nog beweegvriendelijker Apeldoorn creëren met elkaar”. 

 

De Bestuurdersacademie is een super goed initiatief 

“Een professionele organisatie met een standaard aanbod die ik heel goed vind. Ze hebben vastomlijnde trainingen en trainers en organisaties die daarbij betrokken zijn. Ik vind vrijwilligerswerk cruciaal voor de stad. Wat mij bijvoorbeeld bij bleef, is dat er een avond is georganiseerd hoe je als vereniging door de coronatijd gaat.  

“Nederland heeft een unieke infrastructuur en die spirit moeten we vasthouden. De Bestuurdersacademie besteed daar aandacht en tijd aan en dat support ik”. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts