Wie laat Henk genieten van de kleine dingen?

Flexibel
Regenboogbrink 12, 7325 BA Apeldoorn, Netherlands
Maatje & buddy
Mensen met een beperking
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit
#42144
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/s-Heeren-Loo-Locatie-Apeldoorn/activiteiten/Wie-laat-Henk-genieten-van-de-kleine-dingen/42144 om je aan te melden

Samenvatting

Op zoek naar een vrijwilliger die samen met Henk wil wandelen in de natuur en een hapje wil eten met hem.

Uitgebreide omschrijving

Wie is Henk?

Henk is een man op leeftijd met een ernstig verstandelijke beperking en slechtziendheid. Daarbij heeft hij autisme. Dit is goed te begeleiden. Henk praat niet, maar laat wel middels geluiden weten of hij iets leuk of niet leuk vindt, door hard te gaan lachen of kreten uit te slaan. Hij pakt soms de hand van de begeleiding om iets duidelijk te maken. Het zijn de kleine dingen die je ziet; een glimlach, zijn enthousiasme. Deze dingen moet je leren zien bij hem. Hij kan kleine stukjes lopen, grotere afstanden zit hij in een rolstoel. Hij eet en drinkt zelfstandig, maar heeft hierin wel begeleiding nodig. Hij geniet van de zandbak, gaat elke dinsdag paardrijden en gaat graag in bad. Hij heeft iedere dag, behalve op dinsdag dagbesteding waar hij regelmatig fietst op zijn driewieler.

Wat vraagt Henk?

Voor Henk zou het fijn zijn als er iemand is die speciaal voor hem komt. Dit kan eens per week, eens per twee weken of eens per maand zijn. Iemand die het fijn vindt om er met Henk op uit te gaan in de natuur. Rustige wandelingen en een hapje eten. Iemand die ervaring heeft met slechtziendheid en autisme, of ervoor openstaat om zich hierin te verdiepen. Zijn begeleiders kunnen hier meer over vertellen. Henk houdt erg van de zandbak, wellicht is het leuk om samen uit te zoeken of een strandje ook net zo leuk is voor hem.

Wij bieden je 

  • Een mooie vrijwilligersplaats
  • Een eindejaarsgeschenk
  • Verzekerd voor WA en ongevallen
  • Reiskostenvergoeding
  • Jaarlijks vrijwilligersfeest als dank voor je inzet
  • Mogelijkheid tot scholing en informatiebijeenkomsten
  • Betrokken bijdrage bij de cliënten
  • Volop waardering en een onbetaalbare ervaring
Organisatie informatie  

Binnen 's Heeren Loo is de inzet van vrijwilligers waardevol. Zij dragen bij aan een zinvol bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de vele vrijwilligers van 's Heeren Loo kunnen we extra activiteiten organiseren en persoonlijke aandacht en wensen vervullen voor cliënten. Denk aan een wandeling maken, een spelletje doen of gewoon een goed gesprek voeren onder het genot van een kopje koffie.

Enthousiast?

Meld je aan via [email protected]. Of neem voor meer informatie contact op met de vrijwilligers coördinator via 06 2512 6920. 
Om met onze cliënten te werken wordt er een VOG van je verlangd. Deze wordt via ’s Heeren Loo aangevraagd, dit is geheel gratis. 


 

Hoe kom ik er?

Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)