Gezocht: Vrijwilligers voor Herinneringscentrum - Het Apeldoornsche Bosch.

Flexibel
Regenboogbrink 12, 7325 BA Apeldoorn, Netherlands
Gastheer/vrouw
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit
#42532
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/s-Heeren-Loo-Locatie-Apeldoorn/activiteiten/Gezocht-Vrijwilligers-voor-Herinneringscentrum---Het-Apeldoornsche-Bosch/42532 om je aan te melden

Samenvatting

Wij zoeken een gastvrije persoon die belangstelling en affiniteit heeft met de geschiedenis van het Apeldoornsche Bosch.

Uitgebreide omschrijving

Op het woonzorgpark Groot Schuylenburg is het Herinneringscentrum van Het Apeldoornsche Bosch gevestigd. 
In dit permanente herinneringscentrum worden verhalen over Het Apeldoornsche Bosch op diverse manieren verteld en worden actuele thema’s als vrijheid, veiligheid en vluchten onder de aandacht gebracht. 

Het Herinneringscentrum is gesitueerd in één van de voormalige panden van Het Apeldoornsche Bosch en is daarmee verbonden aan de plek en geschiedenis van de gelijknamige Joods-psychiatrisch instelling. Het Apeldoornsche Bosch was een bloeiende, moderne instelling die van 1900 tot aan januari 1943 op het terrein gevestigd was. In de tweede wereldoorlog werd in de nacht van 21 op 22 januari de gehele zorginstelling door de Duitse bezetter ontruimd. Niemand overleefde het transport. Bijna 1300 patiënten en medewerkers werden vrijwel meteen vermoord in concentratiekamp Auschwitz. 

Wie waren deze patiënten en medewerkers? Het herinneringscentrum houdt de herinnering aan hen en de geschiedenis van Het Apeldoornsche Bosch levend. Op verschillende manieren brengen we Het Apeldoornsche Bosch onder de aandacht en creëren we bewustwording op thema’s als antisemitisme, racisme en discriminatie in heden en verleden. We hopen op deze manier bij te dragen aan een verdraagzame en inclusieve samenleving.

Het herinneringscentrum verwelkomt een grote diversiteit aan bezoekers tijdens openingstijden, op woensdagen en zondagen tussen 10:00-16:30. 
Zowel jongeren, ouderen,recreanten,nabestaanden,scholieren als cliënten van 's Heeren Loo. 
Bezoekers van het herinneringscentrum nemen kennis van de geschiedenis van Het Apeldoornse Bosch. Deze is op velerlei manieren vorm gegeven in het herinneringscentrum.
De vrijwilliger werkt zelfstandig, opent het centrum, ontvangt bezoekers op een gastvrije wijze en sluit het centrum af.Je bent werkzaam in een inspirerende omgeving. 
Wij zoeken een gastvrije persoon die belangstelling en affiniteit heeft met de geschiedenis van Het Apeldoornsche Bosch en voorstander is van een inclusieve en verdraagzame samenleving.

Voel je ervoor om ons te helpen als vrijwilliger en heb je belangstelling en affiniteit met dit onderwerp? 
Neem voor meer informatie gerust even contact op met: Theo de Korte: [email protected] of Bea Drost: [email protected]

Wij bieden je
  • een mooie vrijwilligersplaats
  • een eindejaarsgeschenk
  • verzekerd voor WA en ongevallen
  • reiskostenvergoeding
  • jaarlijks vrijwilligersfeest als dank voor je inzet
  • mogelijkheid tot scholing en informatie bijeenkomsten
  • volop waardering en een onbetaalbare ervaring

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > s Heeren Loo Locatie Apeldoorn > Gezocht: Vrijwilligers voor Herinneringscentrum - Het Apeldoornsche Bosch.
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)