Aan de slag op de kinderboerderij

Structureel werk
Regenboogbrink 12, 7325 BA Apeldoorn, Netherlands
Gastheer/vrouw
Mensen met een beperking
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
s Heeren Loo Locatie Apeldoorn
#42152
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/s-Heeren-Loo-Locatie-Apeldoorn/activiteiten/Aan-de-slag-op-de-kinderboerderij/42152 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gemoedelijk kleine klusjes doen.

Uitgebreide omschrijving

Voor 2 cliënten met een vorderende leeftijd zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Ze hebben een verstandelijke beperking en volgen beiden dagbesteding op onze Kinderboerderij. Met hun vorderende leeftijd moeten ze het wat kalmer aandoen dan vroeger het geval was, en wordt ook de gemoedelijkheid en de gezelligheid belangrijker voor ze dan de handen echt uit de mouwen te moeten steken op de kinderboerderij.

Daarom zijn ze op zoek naar een vrijwilliger die wisselend door de dag heen individueel kleine klusjes op de boerderij met ze wil doen. Denk hierbij aan planten water geven, even bij de dieren kijken etc. Gezelligheid en gemoedelijk de tijd doorkomen zijn hierbij belangrijker dan de klusjes zelf, onze cliënten genieten daar erg van en komen goed tot hun recht met wat extra persoonlijke aandacht.

Een van de 2 maakt gebruik van een rolstoel en kan zichzelf daar goed mee verplaatsen, alleen bij langere afstanden moet hij weleens geholpen worden. Hij praat niet maar dat wil niet zeggen dat hij niet weet wat hij wil, hij kan op zijn eigen manier prima duidelijk maken wat hij wel en niet leuk vindt.

De ander houdt van grapjes en gezelligheid en heeft altijd wel iets te vertellen. Ze houdt van de open ruimte die we op de kinderboerderij hebben en dat dingen niet moeten maar mogen. Daar vaart ze wel bij.

Lijkt het je leuk om op gemoedelijke wijze en in alle rust kleine klusjes te doen met onze cliënten dan horen we heel erg graag van je. We weten zeker dat als het klikt ze erg van je aanwezigheid en extra aandacht zullen genieten.

Onze dagbesteding op de Kinderboerderij is 5 dagen in de week geopend, dus je bent op meerdere momenten bij ons welkom. Natuurlijk verwachten we niet van je dat je er op alle dagen bent. Dagen en tijden kunnen wat ons betreft prima in overleg en jouw mogelijkheden zijn dan het uitgangspunt.

We horen graag van je!

Wat wij vragen

 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking
 • Je kunt rustig en vriendelijk en duidelijk met mensen omgaan
 • Je bent verzorgend en hebt humor
 • Je bent voor langere tijd beschikbaar

Wij bieden je

 • een mooie vrijwilligersplaats
 • een eindejaarsgeschenk
 • verzekerd voor WA en ongevallen
 • reiskosten vergoeding
 • jaarlijks vrijwilligersfeest als dank voor je inzet
 • mogelijkheid tot scholing en informatie bijeenkomsten
 • betrokken bijdrage bij de cliënten
 • volop waardering en een onbetaalbare ervaring

Organisatie informatie

Binnen 's Heeren Loo is de inzet van vrijwilligers waardevol. Zij dragen bij aan een zinvol bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de vele vrijwilligers van 's Heeren Loo kunnen we extra activiteiten organiseren en persoonlijke aandacht en wensen vervullen voor cliënten. Denk aan een wandeling maken, een spelletje doen of gewoon een goed gesprek voeren onder het genot van een kopje koffie.

Om met onze cliënten te werken wordt er een VOG van je verlangd. Deze wordt via’s Heeren Loo aangevraagd, dit is geheel gratis..

Hoe kom ik er?

Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen