Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

De Volkssterrenwacht Bussloo is een stichting gerund door vrijwilligers die interesse hebben in de sterrenkunde en ruimtevaart. Zij organiseren diverse activiteiten voor het brede publiek én ...

OnderwijsKunst & cultuurNatuur & Milieu
Deel
 Vrijwilliger volkssterrenwacht

Vrijwilliger volkssterrenwacht

Structureel werk
Buiten
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Volkssterrenwacht Bussloo
#42351
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Volkssterrenwacht-Bussloo2/activiteiten/Vrijwilliger-volkssterrenwacht/42351 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Beoefenen en populariseren van de sterrenkunde

Uitgebreide omschrijving

NADERE OMSCHRIJVING 

Al 40 jaar lang zijn medewerkers van de sterrenwacht bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd amateursterrenkundigen de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen. Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een voordracht ruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit, zoals ruimtevaartprojecten of hemelverschijnselen. Bij helder weer bestaat tevens de mogelijkheid de maan, sterren en/of planeten door de grote telescoop in het observatorium te bekijken. Ook is het mogelijk om uw eigen kijker mee te nemen naar de sterrenwacht op een heldere vrijdagavond.

Vrijwilligers gezocht voor allerlei ondersteunende diensten bij de Volkssterrenwacht Bussloo. Dit varieert van bardiensten tot publieksbegeleiding en technische hulp.

 PRAKTISCHE INFORMATIE

Interesse in de sterrenkunde of kennis daarvan is wel wenselijk. De activiteiten vinden vaak 's avonds plaats, er is een leuk team van vrijwilligers (ca. 15).

 RECLAME 

Boeiende bezigheid voor diegene die in de sterrenkunde is geïnteresseerd!

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Volkssterrenwacht Bussloo

De Volkssterrenwacht Bussloo is een stichting gerund door vrijwilligers die interesse hebben in de sterrenkunde en ruimtevaart. Zij organiseren diverse activiteiten voor het brede publiek én activiteiten voor de geïnteresseerde amateur-sterrenkundige. Wekelijkse kijk-avonden, cursussen, groepsontvangsten, waarneemavonden etc.