Skip Sidebar

Stimenz

Non-profit

Over ons

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische ...

Welzijn
Deel

Seniorenvoorlichter

Structureel werk · 4–6 uur/week
Prins Willem-Alexanderlaan 1419, 7312 GA Apeldoorn, Nederland
Advies & Mentoring
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stimenz
#42590
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stimenz/activiteiten/Seniorenvoorlichter/42590 om je aan te melden

Contactpersoon

Marjon KleinleugenmorsStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Vrijwillige seniorenvoorlichter gezocht voor het geven van informatie en advies aan senioren in hun thuissituatie.

Uitgebreide omschrijving

NADERE OMSCHRIJVING


Als vrijwillige seniorenvoorlichter brengt u huisbezoeken aan inwoners van 70 + in Apeldoorn. Tijdens deze bezoeken informeert u deze doelgroep over regelingen en voorzieningen die er zijn op het gebied van zorg, welzijn, financiën, hulpverlening en activiteiten. Het is dus mooi werk wat zin heeft, maar ook zin geeft!

De doelstelling van het bezoek is alleen informatie en advies, u bent de wegwijzer. Bij situaties waar meer hulp nodig is wordt contact gelegd met de ouderenadviseur of de inwonersondersteuners vanuit Stimenz of bijvoorbeeld met netwerkorganisaties zoals de Kap. De coördinator Seniorenvoorlichting vanuit Stimenz denkt hierin graag met u mee.

Het bezoek aan de Apeldoornse senior is eenmalig. Vanzelfsprekend houden we ons aan de RIVM richtlijnen gezien de Corona. De wensen van de senior, maar ook van u als voorlichter staan hierbij centraal. Een ieder moet zich goed voelen bij het bezoek!


PRAKTISCHE INFORMATIE


Momenteel bezoeken we de wijk NoordOost. De kilometers die u maakt voor het afleggen van de bezoeken worden vergoed.

Naast deze onkostenvergoeding is er een vaste vergoeding van € 25 per maand.

Van u als vrijwilliger wordt een inzet in 2 dagdelen per week gevraagd, dit zijn 4 huisbezoeken. De huisbezoeken worden overdag afgelegd, in de ochtend of in de middag. 'S avonds zullen er geen bezoeken plaatsvinden.

De seniorenvoorlichters hebben 1 x per 6/8 weken een teamoverleg waar zij elkaar als team ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Dit moment kan ook gebruikt worden voor kennisuitbreiding binnen een vooraf gekozen thema. Voor u als voorlichter proberen we het natuurlijk ook zo leuk, uitdagend, interessant en leerzaam mogelijk te maken!


 RECLAME


Seniorenvoorlichting is een interessante taak; u ontmoet veel mensen en blijft op de hoogte van de nieuwste regelgevingen. Het is waardevol omdat u iets kan betekenen voor uw stadsgenoten!

U werkt samen binnen het team seniorenvoorlichters waarin u elkaar wat beter leert kennen en we het aangename met het leerzame combineren.


Natuurlijk is er eerst contact voor het contract. Ik leg u graag meer uit over dit leuke werk in een persoonlijk gesprek. Voel u vrij om, vrijblijvend, contact op te nemen.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stimenz

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische dienstverlening.