Skip Sidebar

Over ons

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische ...

Welzijn
Deel

Vrijwillige gastheer/gastvrouw Samen055 locatie de Stolp

Structureel werk
Brinklaan 268, 7311 JD Apeldoorn, Netherlands
Gastheer/vrouw
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stimenz Zuidoost
#42519
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stimenz-Zuidoost1/activiteiten/Vrijwillige-gastheergastvrouw-Samen055-locatie-de-Stolp/42519 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Professionals Samen 055 ondersteunen vanuit de locatie Samen055 oost (De Stolp) de inwoners van de Maten en direct aanliggende wijken. Inwoners zijn welkom op de locatie wanneer zij een vraag hebben. De gastheer/gastvrouw verwelkomt inwoners en geeft informatie en advies.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?
Professionals Samen 055 ondersteunen de inwoners van de gemeente Apeldoorn. Vanuit de locatie Samen055 oost ondersteunen zij  inwoners van de Maten en direct aanliggende wijken. Zij zijn dichtbij en werken samen. Zoeken naar oplossingen in de wijk, dichtbij de bewoner. Inwoners zijn welkom op de locatie wanneer zij een vraag hebben. De gastheer/gastvrouw verwelkomt inwoners en geeft informatie en advies rondom uiteenlopende zaken op het gebied van welzijn, zorg en maatschappelijke ondersteuning.

Werkzaamheden
Als gastvrouw/gastheer zorg je voor ontvangst van de bezoekers van de Samen055-locatie. Hierbij horen de volgende taken:
 
-          Verwelkomen van bezoekers
-          Serveren van koffie/thee
-          Zorg dragen voor een prettige sfeer
-          Contact leggen met bezoekers
-          Geven van informatie & advies rondom uiteenlopende zaken op gebied van welzijn, zorg, maatschappelijke ondersteuning 
-          Vragen beantwoorden
-          Activiteiten onder de aandacht brengen
-          Signaleren van vragen en behoeftes en deze indien nodig doorspelen naar professional/aanspreekpunt
-          Administratieve werkzaamheden
  
De werkzaamheden worden in duo’s uitgevoerd, je staat er dus niet alleen voor. 
  
Wij vragen
·       Zelfstandigheid en initiatief
·       Gastvrijheid
·       Goede sociale en communicatieve vaardigheden
·       Inlevingsvermogen
·       Kunnen samenwerken met andere vrijwilligers en professionals
·       Interesse op gebied van digitale vaardigheden, taal, wmo, etc 

 Wij bieden
Een leerzame werkomgeving, veel vrijheid om de functie op eigen wijze in te richten, deskundigheidsbevordering in de vorm van trainingen en bijeenkomsten, ontmoeting en uitwisseling met andere vrijwilligers. 
 
Tijdsbesteding
In overleg, één of meerdere dagdelen per week of om de week. Tijden van 10.00 tot 12.00 en 14.00 tot 16.00 uur. Eens per maand een vrijwilligersoverleg. Daarnaast naar eigen inzicht tijd te besteden aan leeswerk en verdiepen van kennis. 
 
 
  

Hoe kom ik er?

Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Stimenz Zuidoost > Vrijwillige gastheer/gastvrouw Samen055 locatie de Stolp

Over Stimenz Zuidoost

Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische dienstverlening. Burgers in ons werkgebied kunnen vertrouwen op de inzet en betrokkenheid van de 180 medewerkers en ongeveer 900 vrijwilligers van Stimenz. Samen maken we werk van het vergroten van welbevinden, burger- en buurtkracht. Dit doen we onder andere door sociale verbindingen tot stand te brengen in wijken, buurten en dorpen, individuele vraagstukken op te pakken via maatschappelijk werk en waar mogelijk collectieve oplossingen in te zetten en signalen te vertalen in nieuwe initiatieven. Wij doen dit samen met vrijwilligers en actieve burgers vanuit wederkerigheid en betrokkenheid.