Skip Navigation
Skip Sidebar
Stepping Stones

Stepping Stones

Non-profit

Over ons

Voor onze prachtige villa Marianna in Apeldoorn zijn op zoek naar vrijwilligers!

Onze bewoners een thuisgevoel geven, vinden wij essentieel. Welzijn is een heel belangrijk onderdeel van de gezondheid ...

ZorgWelzijnOuderen
Deel
Stepping Stones

Over Stepping Stones

Voor onze prachtige villa Marianna in Apeldoorn zijn op zoek naar vrijwilligers!

Onze bewoners een thuisgevoel geven, vinden wij essentieel. Welzijn is een heel belangrijk onderdeel van de gezondheid van de mens. Hiervoor zoeken wij mensen die kwetsbare ouderen een warm hart toedragen en wat tijd over hebben om ze wat extra aandacht te bieden. Wat spreek jou aan? We horen het graag!

Aan de slag als vrijwilliger bij Stepping Stones
Wil jij een inspirerende, zinvolle en leuke uitdaging? Word dan vrijwilliger bij Stepping Stones Villa Marianna. Of je nu veel of weinig tijd hebt, er is altijd wat te doen dat bij jou past. Als vrijwilliger lever je een waardevolle bijdrage aan het welzijn en welbevinden van bewoners. Jouw luisterend oor en persoonlijke aandacht betekenen veel voor hen. Het is een zinvolle vrijetijdsbesteding, die je veel voldoening kan geven.

Wat zijn jouw wensen?
We vinden het belangrijk dat de werkzaamheden passen bij jouw kwaliteiten en bij de tijd die jij ervoor vrij wilt maken. Dat kan een dag per week zijn, maar ook een paar uurtjes per maand. Natuurlijk word je ingewerkt en krijg je alle informatie die je nodig hebt om je taken goed uit te kunnen voeren. Mocht het nodig zijn, dan krijg je scholing over zaken die je tegenkomt bij de uitvoering van het vrijwilligerswerk. Kortom: wij zorgen voor professionele ondersteuning, duidelijke afspraken en een vrijwilligersovereenkomst. De mogelijkheden zijn zeer divers!

Een greep uit de activiteiten:

Kook/bakactiviteit met (en voor) onze bewoners
Koffie en/of thee schenken
Helpen bij het serveren van de maaltijden
Helpen bij activiteiten (bijvoorbeeld wandelen, duofietsen, spelletjes, voorlezen, muzikale activiteiten, bingo, seizoensactiviteit, praten over kunst en cultuur, winkelen, uitstapje)
Eens per maand mee met Wandeling met de Gids (Apeldoorns gidsen collectief) en/of als begeleider naar het Coda museum
Helpen bij ontspanningsmiddagen of -avonden
Bezoeken van bewoners
Met een hondje komen die graag geaaid wil worden
Misschien heb je zelf nog leuke ideeën, die zijn altijd welkom!

Villa Marianna is gelegen in de prachtige boomrijke wijk ‘De Parken’. In deze wijk vindt je prachtige panden van historische waarde, waaronder die van Villa Marianna! Deze zorgvilla heeft 12 appartementen voor bewoners met dementie, waarvan één kamer voor een echtpaar. Villa Marianna is prettig overzichtelijk en beschermend. Bewoners voelen zich er snel thuis. Dat komt ook omdat we veel samen doen en samen overleggen. Bijvoorbeeld over het eten, wat we samen bereiden. We spelen samen bordspellen en kennen elkaar echt goed. Dat zorgt voor een prettig en veilig familiegevoel.

Meer weten?
Wil je meer weten over de rol als vrijwilliger of over andere mogelijkheden binnen de villa? Bekijk dan onze website of solliciteer direct door je CV te sturen naar [email protected] te o.v.v. Vrijwilliger Villa Marianna.

Vragen over de procedure? Neem contact op met Maaike van der Heide, recruiter, telefoonnummer 06-82 38 11 96.

Foto's