Skip Sidebar
SailWise

SailWise

Non-profit

Over ons

De wind in je haren, de zon op je gezicht en het klotsende water tegen de boeg: bij SailWise kan iedereen genieten van watersport. Onbeperkt! Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking ...

Sport & RecreatieMensen met een beperking
Deel

Vrijwilliger watersportvakanties

Structureel werk · 1–40 uur/week
Loosdrecht, Noord-Holland, Nederland
Activiteiten begeleidenSportZorgSociaal contactBuiten
Sport & RecreatieMensen met een beperking
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
SailWise
#48062
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/SailWise10/activiteiten/Vrijwilliger-watersportvakanties/48062 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen jaarlijks 1.400 mensen met een beperking genieten van een actieve watersportvakantie. Vrijwilligers van SailWise zijn

Uitgebreide omschrijving

De wind in je haren, de zon op je gezicht en het klotsende water tegen de boeg: bij SailWise kan iedereen genieten van watersport. Onbeperkt! Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan actief watersport beoefenen vanaf drie locaties in Nederland: watersportcentrum It Sailhûs (Elahuizen, Friesland), watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrechtse Plassen, Noord-Holland) en de tweemastklipper Lutgerdina (thuishaven Enkhuizen, Noord-Holland).


Als vrijwilliger van SailWise betrek je deelnemers zoveel mogelijk bij de zeilactiviteiten. Zeilen hijsen, sturen, navigeren, knopen leggen, manoeuvres uitvoeren, het dek schrobben, enz. Jij helpt bovendien bij de dagelijkse verzorging (adl-zorg) van de gasten. De ene keer gaat het om hulp bij aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, douchen en wassen. De andere keer gaat het om assistentie tijdens het eten, ondersteuning bij het aan boord gaan of het duwen van een rolstoel. Daarnaast zal je samen met de gasten koken, afwassen en andere huishoudelijke taken uitvoeren. Het schoonmaken en schoonhouden van de accommodatie en de sanitaire ruimten zijn dagelijkse klussen die daar ook bij horen. Jij vervult een voortrekkersrol en betrekt de gasten bij de klusjes tijdens hun vakantie. En natuurlijk is er voldoende tijd om gesprekken aan te knopen, samen te koken, spelletjes te doen en actief bezig te zijn met elkaar. Uiteindelijk zorg jij ervoor dat iedereen een superleuke vakantie heeft!


Zeilervaring is een pré

Op de tweemastklipper Lutgerdina en de catamaran Beatrix is professionele bemanning aanwezig. Als vrijwilliger betrek je de deelnemers bij de zeilactiviteiten, maar zeilervaring is niet noodzakelijk. Op het watersporteiland Robinson Crusoe zoeken we voor de begeleiding van onze individuele reizen en groepsboekingen (zoals mytylscholen en revalidatiecentra) vrijwilligers die zelfstandig kunnen zeilen (minimaal windkracht 3) en kanoën. Je gaat dan als schipper van een kleine boot met een groepje deelnemers het water op, maar moet het roer ook uit handen kunnen geven. Heb je een aantal jaren niet gezeild? Dan kan je deelnemen aan een zeilopleiding om je zeilvaardigheden weer op te halen.


Verpleegkundige en/of verzorgende achtergrond? Graag!

Deelnemers van SailWise kunnen zich voor elke accommodatie aanmelden, ook wanneer zij specifieke verpleegkundige zorg nodig hebben. SailWise draagt dan zorg voor het inplannen van een BIG-geregistreerde verpleegkundige of bevoegd en bekwame verzorgende. Dus ben je verpleegkundige of verzorgende en vind je het leuk om in een relaxte vakantiesfeer je vak uit te oefenen? Kom dan als vrijwilliger naar SailWise!Als vrijwilliger maak je het verschil voor een ander, heb je een onvergetelijke tijd en geniet je samen van watersport op een unieke locatie! De vakanties van SailWise vinden plaats van april t/m oktober. In die periode kan je mee als vrijwilliger. Soms kan dat een weekend zijn, maar de meeste vakanties duren een week.


-Deelnemers (gehandicapte jongeren) stimuleren om deel te nemen aan het reilen en zeilen op de schepen en de accommodaties; - ondersteuning bieden bij de dagelijkse verzorging van deelnemers (van veters strikken tot helpen bij douchen en toiletgang; -voortrekkersrol vervullen in het huishouden, boodschappen doen, koken, afwassen en het schip schoonhouden; verantwoordelijk voor het watersportprogramma


Werktijden

in overleg


Wensen

Vrijwilligerswerk bij SailWise is intensief, maar erg leuk en geeft bovendien veel energie. Er wordt best wel wat van je gevraagd, maar je krijgt daar ook veel voor terug. Kan jij je in onderstaande punten vinden? Dan pas jij uitstekend als vrijwilliger bij SailWise!


 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je komt vrijwillig, maar het is niet vrijblijvend
 • Je bent sociaal en behulpzaam indien nodig
 • Je bent graag buiten en houdt van water(sport)
 • Je bent lichamelijk en geestelijk fit
 • Je bent respectvol en benadert anderen gelijkwaardig
 • Je stimuleert anderen tot zelfstandigheid en neemt niets ongevraagd uit handen
 • Je toont initiatief en bent een teamspeler
 • Je staat open voor feedback en vraagt hulp als dat nodig is
 • Je draagt bij aan een goede sfeer in de groep
 • Je handelt veilig voor de ander en jezelf
 • Je bent aanstuurbaar en volgt de aanwijzingen van de bemanning op


De veiligheid en bejegening van onze gasten heeft voor ons de allerhoogste prioriteit. Om die reden vragen wij voor iedere medewerker én vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over SailWise

De wind in je haren, de zon op je gezicht en het klotsende water tegen de boeg: bij SailWise kan iedereen genieten van watersport. Onbeperkt! Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan actief watersport beoefenen vanaf drie locaties in Nederland: watersportcentrum It Sailhûs (Elahuizen, Friesland), watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrechtse Plassen, Noord-Holland) en de tweemastklipper Lutgerdina (thuishaven Enkhuizen, Noord-Holland).

Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen jaarlijks 1.400 mensen met een beperking genieten van een actieve watersportvakantie. Vrijwilligers van SailWise zijn enthousiast, openminded, respectvol en fit van lijf en leden. Als vrijwilliger maak je het verschil voor een ander, heb je een onvergetelijke tijd en geniet je samen van watersport op een unieke locatie! De vakanties van SailWise vinden plaats van april t/m oktober. In die periode kan je mee als vrijwilliger. Soms kan dat een weekend zijn, maar de meeste vakanties duren een week.