Skip Sidebar

Over ons

Groepen vrijwilligers inzetten en verbinden aan mooie projecten.

Welzijn
Deel

Meet & Walk; wandelen met een nieuwkomer

1 uur/week
Flexibele locatie
Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit
#43446
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Present-Apeldoorn-St/activiteiten/Meet--Walk-wandelen-met-een-nieuwkomer/43446 om je aan te melden

Contactpersoon

Céline van OosterhoutStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Wandelen met een AZC-bewoner, een mooie manier om elkaar te leren kennen en te leren over elkaars taal en cultuur.

Uitgebreide omschrijving

Wil jij wandelen met een nieuwkomer? Met iemand die in de vluchtelingenopvang woont en heel graag Nederlanders wil ontmoeten, de taal wil leren en Apeldoorn wil ontdekken?

De bewoners van het AZC zijn nog maar kort en Nederland en in afwachting van hun asielprocedure. Ontmoetingen met Nederlanders helpt hun om Nederland te leren kennen en draagt bij aan hun integratie.


Hoe werkt het? Als je je aanmeldt, wordt je via Stichting Present gekoppeld aan een bewoner. Je neemt telefonisch of via WhatsApp contact op om een afspraak te maken voor het wandelen. Je spreekt af bij de vluchtelingenopvang aan de Christiaan Geurtsweg 10, of op een andere plek waar je op de fiets naar toe kan. Tijdens een wandeling maak je kennis met elkaar, met elkaars cultuur, je oefent met taal en wandelt langs mooie plekken in Apeldoorn. De taal kan een uitdaging zijn, maar de meeste mensen spreken een aardig woordje Engels. En het is ook nog eens een gezonde activiteit! Als het klikt en je vindt het allebei leuk om vaker met elkaar af te spreken, dan kan dat natuurlijk. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je afspreekt.  

Aanmelden kan via [email protected] 

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit

Over Stichting Present Apeldoorn

Groepen vrijwilligers inzetten en verbinden aan mooie projecten.

Powered by Deed‌mob Tools ·