Skip Sidebar

Over ons

Maatjes die deelnemers gedurende 1 jaar ondersteunen met taal, uitbreiding sociaal netwerk, omgaan met beperkingen en andere uitdagingen.

Zorg & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Wil jij maatje zijn voor iemand met een (chronische) ziekte? Kom dan bij MaatjesApeldoorn!

Flexibel
Brinklaan 268, 7311 JD Apeldoorn, Netherlands
Maatje & buddy
5 plaatsen over.
Deel activiteit
#42599
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/MaatjesApeldoorn1/activiteiten/Wil-jij-maatje-zijn-voor-iemand-met-een-chronische-ziekte-Kom-dan-bij-MaatjesApeldoorn/42599 om je aan te melden

Samenvatting

Het even niet zien zitten, ziek worden. Het kan ons allemaal overkomen. Fijn dat er dan anderen/ maatjes zijn die je een tijdje (max. 1 jaar) aandacht geven en steunen.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij: MaatjesApeldoorn bemiddelt en begeleidt het contact tussen vrijwilligers maatjes) en deelnemers in de gemeente Apeldoorn. De maatjesprojecten worden georganiseerd door zowel welzijnsinstelling Stimenz als
vrijwilligersorganisatie De Kap, beiden gevestigd in Apeldoorn.

Werkzaamheden: Een maatje biedt sociaal, emotionele, soms praktische ondersteuning  aan iemand met een chronische ziekte of andere beperking wat een grote impact heeft op het dagelijks leven.

De ondersteuning is gericht op het stimuleren en versterken van de autonomie en persoonlijke kracht en het vinden van een nieuwe balans in het leven.

Maatje en deelnemer worden voor de duur van ongeveer 1 jaar aan elkaar gekoppeld. In dat jaar werken zij samen aan de ontwikkeling van de deelnemer. Er kunnen redenen zijn om deze termijn te verlengen. Dit gaat altijd in overleg met de coördinator. MaatjesApeldoorn bemiddelt en begeleidt het contact tussen vrijwilligers (maatjes) en deelnemers. Gedurende het traject zijn er diverse momenten om andere maatjes te ontmoeten.

Wij vragen: 
ongeveer 2 uur per week

Wij vragen maatjes die met respect voor de ander en zichzelf aansluiting weten te vinden bij de deelnemer, deze kunnen ondersteunen en stimuleren tot passende bezigheden en het hebben van een sociaal netwerk. Ondersteuning kunnen bieden wat is gericht op de ontwikkeling van de deelnemer op verschillende leefgebieden

Wij bieden: Een vrijwilligerscontract bij MaatjesApeldoorn, intervisiebijeenkomsten, individuele coaching, trainingen en andere vormen van deskundigheidsbevordering. Ook organiseren wij een aantal keer per jaar een gezellige bijeenkomst voor alle maatjes waarbij wij jullie bedanken voor jullie inzet.

Tijdsbesteding: gemiddeld vraagt je inzet een dagdeel per week. De afspraken regel het maatje in overleg met de deelnemer.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > MaatjesApeldoorn > Wil jij maatje zijn voor iemand met een (chronische) ziekte? Kom dan bij MaatjesApeldoorn!

Over MaatjesApeldoorn

Maatjes die deelnemers gedurende 1 jaar ondersteunen met taal, uitbreiding sociaal netwerk, omgaan met beperkingen en andere uitdagingen.
5 plaatsen over.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)