Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Wij zijn een groep vrijwilligers die elke donderdag in De Drie Ranken (Eglantierlaan 202) een gratis maaltijd voorzetten aan een groep van intussen meer dan 30 mensen die of moeite hebben om rond te ...

ArmoedebestrijdingBuurt & omgevingWelzijn
Deel
Wij zoeken mensen die het fijn vinden om te koken voor groepen

Wij zoeken mensen die het fijn vinden om te koken voor groepen

Taak · 8 uur
De Drie Ranken, Apeldoorn, Gelderland 7329 AP, Nederland
Koken & eten
ArmoedebestrijdingBuurt & omgevingWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.8 plaatsen over.
Activiteit Delen
Eet-Mee de Maten
#65416
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Eet-Mee-de-Maten/activiteiten/Wij-zoeken-mensen-die-het-fijn-vinden-om-te-koken-voor-groepen/65416 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je kookt ongeveer 1x per 6 weken op donderdag voor een groep van 45 personen samen met andere vrijwilliger. Je bepaalt zelf menu en doet de inkopen.

Uitgebreide omschrijving

Wij koken elke donderdag voor een groep van 35- 45 mensen met smalle beurs en alleenstaanden. We bieden hen een gratis maaltijd. Uit de opmerking van de gasten maken we op dat we intussen een belangrijke rol vervullen als wekelijks ontmoetingspunt. We horen vaak terug dat het zo gezellig is.


Jouw inbreng:

Het zou fijn zijn als je éénmaal per zes of acht weken zou willen koken.

Je haalt op woensdag rond 18.00 u bij de voedselbank wat zij over hebben. Daarna bepaal je samen met de andere kok wat het menu wordt.

Op donderdag morgen doe je samen de resterende boodschappen. In het begin van de middag begin je met het koken en zorgt dat de maaltijd om 17.30 u klaar is. De uitdaging is om voor een beperkt budget toch een volwaardige maaltijd voor te zetten. We proberen regelmatig vegetarisch te koken.

Vanaf 16.30 u. is er hulp van uitdelers en gastvrouwen/heren.

Als om 18.30 u de gasten vertrokken zijn, eten alle vrijwilligers samen en wordt er opgeruimd en afgewassen. Om 19.30 u. is alles doorgaans klaar.

De Drie Ranken beschikt over een professionele keuken.

Mocht je minder of geen ervaring hebben, dan begeleiden we je natuurlijk in het begin.

En het is fijn als je het Nederlands wat verstaat.

Hoe kom ik er?

De Drie Ranken staat aan de Eglantierlaan 202. Wij gebruiken de ingang aan het Violierenplein.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.8 plaatsen over.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Eet-Mee de Maten > Wij zoeken mensen die het fijn vinden om te koken voor groepen

Over Eet-Mee de Maten

Wij zijn een groep vrijwilligers die elke donderdag in De Drie Ranken (Eglantierlaan 202) een gratis maaltijd voorzetten aan een groep van intussen meer dan 30 mensen die of moeite hebben om rond te komen of die graag eens samen met anderen aan tafel zitten. Elke donderdag zijn er twee koks en vier andere vrijwilligers die helpen. Voor onze groep zoeken wij een aantal koks die het fijn vinden om af en toe, bijvoorbeeld eens in de zes weken, te koken voor deze groep. We vragen mensen die zo mogelijk ervaring hebben met het koken voor grotere groepen of die veel plezier hebben in koken en er niet tegenop zien om dit voor een grote groep te doen. Onze uitdaging is steeds om voor een beperkt bedrag een twee of drie-gangen maaltijd voor te schotelen. Bij de taak hoort het bepalen van het menu, rekening houdend met wat we van de voedselbank krijgen en het doen van de (aanvullende) boodschappen.
De tijdsinvestering is een groot deel van de donderdag.
We bieden: gezamenlijk eten met de vrijwilligers na afloop, een goed voorziene keuken en een enthousiaste groep vrijwilligers.