Skip Sidebar

Over ons

Zorg bieden in de thuissituaties

Welzijn
Deel

"Maten" gezocht uit de Maten

Structureel werk
Regentesselaan 2, 7316 AC Apeldoorn, Netherlands
Maatje & buddy
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
De Kap, vrijwillige Hulpdienst en Steunpunt Mantelzorg
#42836
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/De-Kap-vrijwillige-Hulpdienst-en-Steunpunt-Mantelzorg/activiteiten/Maten-gezocht-uit-de-Maten/42836 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ingezet willen worden in de wijk de Maten.
Vrijwilligers die kwetsbaren mensen in de thuis situatie willen ondersteunen.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

De Kap is een stichting voor informele zorg. Zij staat letterlijk en figuurlijk midden in de Apeldoornse samenleving. Vanuit de mooie locatie in het centrum van Apeldoorn, biedt de Kap hulp en ondersteuning in de thuissituatie. Het gaat om zorg en ondersteuning waarvoor onvoldoende of geen beroep gedaan kan worden op de formele zorg of het sociale netwerk. De Kap faciliteert en ondersteunt en gaat uit van de eigen kracht van de mens. Zij is er voor hulpvragers, vrijwilligers en mantelzorgers. De Kap kent een nauwe samenwerking met gemeente en andere organisaties. Binnen deze netwerken wordt kennis en deskundigheid op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorgerbeleid beschikbaar gesteld en gedeeld.

...

Werkzaamheden

Wij zoeken vrijwilligers die ingezet willen worden bij o.a.:


Een mevrouw met een beperkt gezichtsvermogen en een beperkte mobiliteit die heel graag 1 x per week wil rolstoelwandelen met een vrijwilliger (m/v). Indien mogelijk op de donderdagmiddag.

 

Een mevrouw die tot haar 81e op de tennisbaan een balletje heeft geslagen. Deze mevrouw zou zo graag 1 x per week met een vrijwilliger (m/v) over sport praten. Mevr. kijkt veel sport op de tv.

 

Een gezellige, praatgrage man die graag 1 x per week met een vrijwilliger wil praten over koken en klassieke auto’s. (Ook het repareren daarvan). Dhr. heeft bij defensie gewerkt en praat daar graag over. Dhr. wil het liefst in de avonduren de vrijwilliger ontvangen. 

 

Een heer die graag 1 a 2 keer per week in de woonkamer (ongeveer 30 minuten) wil wandelen. Dhr. is bang om te vallen.

De taak van de vrijwilliger (m/v) is om tijdens het wandelen dhr te ondersteunen.

 

Een mevrouw die graag 1 x per week gezellig wil praten omdat ze eenzaam is. Wij zoeken een positieve vrijwilliger (m/v) die van een leuk kletspraatje houdt.


Wij vragen

Iemand die om mensen geeft en die het leuk vindt om iets voor een ander te doen. Als je er wilt zijn voor de ander, aandacht tijd en begrip hebt, dan ben je bij ons van harte welkom.

Onze vrijwilligers werken zelfstandig bij de mensen thuis. Dat vraagt om een open en respectvolle houding, maar ook het bewaken van je eigen grenzen.

Vrijwilliger zijn in de informele zorg is een bewuste keuze, een investering die ook iets oplevert. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en energie!

...

Wij bieden

Als je aan de slag gaat als vrijwilliger kun je rekenen op begeleiding door beroepskrachten. We organiseren regelmatig thema- en groepsbijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kunt ontmoeten en ervaringen uit kunt wisselen. daarnaast bieden we: 

  • deskundigheidsbevordering
  • scholing
  • onkostenvergoeding
  • aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering (tijdens de uitvoer van je werkzaamheden als vrijwilliger)

 Jaarlijks organiseren we een gezellige middag of avond om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. 

...Tijdsbesteding

Naar eigen invulling en wensen en mogelijkheden.


Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over De Kap, vrijwillige Hulpdienst en Steunpunt Mantelzorg