Skip Sidebar

Over ons

Zorg bieden in de thuissituaties

Zorg & Welzijn
Deel

Geheugensteuntjes gezocht!

Flexibel
Regentesselaan 2, 7316 AC Apeldoorn, Netherlands
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#42513
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/De-Kap-vrijwillige-Hulpdienst-en-Steunpunt-Mantelzorg/activiteiten/Geheugensteuntjes-gezocht/42513 om je aan te melden

Samenvatting

We krijgen steeds meer vragen naar vrijwilligers die we in kunnen zetten in thuissituaties bij mensen met dementie. Als Geheugensteuntje zorg je ervoor dat familie en naasten even hun eigen gang kunnen gaan doordat jij de zorg even overneemt.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

De Kap is een stichting voor informele zorg. Wij bieden hulp en ondersteuning in de thuissituatie. Het gaat om zorg en ondersteuning waarvoor onvoldoende of geen beroep gedaan kan worden op de formele zorg of het sociale netwerk. De Kap faciliteert en ondersteunt en gaat uit van de eigen kracht van de mens. 

 

Werkzaamheden

Dat wat je als Geheugensteuntje doet is heel verschillend.

Je wordt gematcht aan iemand met dementie en deze persoon bezoek je ongeveer 1 dagdeel per week of in de 14 dagen.

Op deze momenten ga je of gewoon op bezoek en drink je samen een kopje koffie, thuis of ergens anders. Maak je een gezellig praatje of een wandelingetje, of doe je samen een boodschapje. Eigenlijk zorg je voor een leuk moment voor degene met dementie en een stukje ontspanning voor de familie of partner.

 

Wij vragen

Om Geheugensteuntje te worden hoef je geen speciale kennis of vaardigheden te bezitten. Voor ons is motivatie om iemand met dementie te ondersteunen erg van belang.

Wij zoeken mannen en vrouwen die affiniteit hebben met dementie en die voldoening halen uit vrijwilligerswerk, mensen met geduld, die goed kunnen luisteren en die flexibel zijn. Iemand die 1 keer per week of 14 dagen een dagdeel inzetbaar zijn.

Wij bieden

Als je aan de slag gaat als vrijwilliger kun je rekenen op begeleiding door beroepskrachten. We organiseren regelmatig thema- en groepsbijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kunt ontmoeten en ervaringen uit kunt wisselen. daarnaast bieden we: 

  • deskundigheidsbevordering
  • scholing
  • intervisie
  • onkostenvergoeding
  • aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering (tijdens de uitvoer van je werkzaamheden als vrijwilliger)

Jaarlijks organiseren we een gezellige middag of avond om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. 

 

Tijdsbesteding

Een dagdeel per week of 14 dagen.

 

Hoe kom ik er?

Over De Kap, vrijwillige Hulpdienst en Steunpunt Mantelzorg

Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)