Skip Navigation
Post | oktober 2023 | Vrijwilligersverhalen | 2 min lezen

Tonnie gebruikt zijn werkervaring en behaald successen met Achilles

Vrijwilligersverhaal Tonnie van Rijn

Ik ben Tonnie van Rijn, 46 jaar, verloofd, vader van twee dochters en ik komt uit Apeldoorn. Sporten doe ik graag, in mijn jeugd begon ik met judo waarna ik op mijn 12e ben overgestapt naar handbal. Door blessures ben ik recent gestopt als speler, maar door passie voor de sport nog altijd zeer betrokken bij de handbalvereniging FilterCare Achilles. Naast mijn liefde voor sport ben ik ook een muziekliefhebber en speel ik als drummer samen met mijn vriendin en jongste dochter (beide zang) en vader (basgitaar) in gelegenheidsband No Way.

 

Tien jaar geleden ben ik als vrijwilliger begonnen bij Achilles. Mijn dochter begon met handballen, ik werd haar trainer-coach. Het is leuk om samen met haar de sport te ervaren en quality time door te brengen in het weekend. Ik geloof sterk in het belang van leden en ouders die bijdragen aan de verenigingen waar ze deel van uitmaken, omdat deze vaak afhankelijk zijn van vrijwilligers.

 

Met de tijd heb ik mijn vrijwilligerstaken uitgebreid en zag ik de kans om mijn werkervaring in marketing en communicatie in te zetten voor het bestuur van Achilles. In eerste instantie richtte ik me op sponsorwerving, maar sinds zes jaar ben ik voorzitter van het bestuur van Achilles.


Ik raakte geïnspireerd door het project “Start 2 Play Sports” van Accres, waarbij sport wordt ingezet als middel tegen eenzaamheid om sociale aansluiting te stimuleren. Om de sociaal maatschappelijke betrokkenheid van Achilles te versterken heb ik mijn werkzaamheden buiten Achilles voor een jaar neergelegd. In dit jaar heb ik kunnen bijdragen aan het versterken van de interne en externe sociale betrokkenheid van Achilles. Dit resulteerde in het project "Helden in Beweging." Achilles fungeerde hierbij als pilot, waarbij we een sociaal groeiplan ontwikkelden dat de vereniging op verschillende manieren inzette om zowel jong als oud in Apeldoorn in beweging te brengen.

 

Het doet mij goed om te zien hoe je mensen bij elkaar kunt brengen binnen een sportvereniging. Er heerst een sterk gevoel van saamhorigheid binnen Achilles. Op de club zie ik blije gezichten; mensen vinden het leuk om naar de club te komen en delen het plezier in de sport met elkaar.


Ik ben zo betrokken bij Achilles omdat ik het leuk vind om met mensen te werken. Mijn gelukbeleving haal ik uit het delen van succes en het samen vieren van de afronding van projecten. Uitdagingen en obstakels maken hier ook deel van uit. Als marketeer houd ik van het uitganspunt: of we vinden een weg, of we maken er één! Als optimist haal ik energie uit het vinden van oplossingen voor pittige uitdagingen en doelen of als er zaken misgaan. Conflicten gaan we gezamenlijk aan, juist omdat het belangrijk is dat we samen door één deur kunnen. Deze processen zijn leerzaam en dragen bij aan mijn persoonlijke groei; in mijn ontwikkeling maar vooral in mijn geluksgevoel dat ik haal uit samenwerken en successen delen.

 

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·