Post | september 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Minister Helder ontvangt Leidraad Cultuurspecifieke zorg

De leidraad is ontwikkeld met subsidie van VWS en inspireert zorgaanbieders tot cultuurspecifieke zorg voor ouderen met een migratieachtergrond. Voor zowel professionals als vrijwilligers, die te maken hebben met ouderen met een migratieachtergrond is deze leidraad bruikbaar.


De leidraad is tot stand gekomen door met ruim 150 ouderen, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals te spreken. Hun ervaringen, behoeften en wensen zijn in deze leidraad opgenomen.


Met ouderen spreken en je verdiepen in hun leefwereld levert veel op. Een aanbod op het gebied van zorg en welzijn, dat past bij de belevingswereld van ouderen met een migratieachtergrond en waar men zich in herkent, is noodzakelijk om mensen te ondersteunen.


Het bevordert beter contact en daardoor betere zorg. Zeker nu ook vanuit het WOZO programma van VWS benadrukt wordt dat ouderen zo lang mogelijk thuis moeten blijven, is het van belang om ook met ouderen met een migratieachtergrond in gesprek te gaan en te blijven over de best passende zorg. De producten uit de leidraad zijn hier helpend bij. 

Meer info vind je op de website van NOOM.

Meer informatie vind je op de website van Noom.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Item bij Kassa: Vrijwilligersvergoedingen vaak niet goed geregeld

| Nieuws
Item bij Kassa: Vrijwilligersvergoedingen vaak niet goed geregeld
Lees meer

Sportvereniging DIO-Ugchelen zoekt een Coördinator afdeling gymnastiek

| Nieuws
Vacature van de week: Sportvereniging DIO-Ugchelen zoekt een Coördinator afdeling gymnastiek
Lees meer

Jeugd participatieladder voor (sport)verenigingen

| Nieuws
Jeugd participatieladder voor (sport)verenigingen
Lees meer