Post | februari 2023 | Nieuws | 1 min lezen

Hoe divers en inclusief is jouw vereniging?

Dinsdagavond 7 februari stond in het teken van diversiteit en inclusie in de sport. In het clubhuis van het gastvrije A.V.V. Columbia werd met de theatervoorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’ van theatergroep Life Your Story bewustwording gecreëerd van het wel of niet welkom voelen bij een sportvereniging. Hoe makkelijk dat voor de één is en hoeveel drempels de ander over moet om ook gewoon te kunnen sporten en meedoen. Een maatschappelijk thema dat ook speelt bij de sportvereniging. De spelers van de theatergroep lieten met meerdere duidelijke sketches zien wat de pijn is van bijvoorbeeld kwetsende uitingen, maar ook wat de kracht is van diversiteit.


In het tweede deel van de avond gingen de aanwezige trainers, bestuurders en vertrouwenscontactpersonen van de sportverenigingen met elkaar in gesprek. Hoe inclusief en divers is jouw vereniging? Zijn deze thema’s, maar ook veilig sportklimaat en positieve sportcultuur opgenomen in het beleid? En wat zou je bij de vereniging willen veranderen? Genoeg stof om met elkaar te bespreken, van elkaar te leren en nu ook mee aan de slag te gaan. Het algemene beeld is dat inclusie en diversiteit er wel is bij de vereniging. Daar worden mooie voorbeelden van gegeven. Tegelijkertijd zou meer bewustwording over de beleveniswereld van anderen helpend zijn om dat nog meer te worden.


Wil je binnen jouw vereniging stappen (klein of groot) zetten, dan kun je kosteloze ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld voor het organiseren van voorlichting/een bijeenkomst, het opstellen van beleid of het betrekken van de leden. Als voetbalvereniging kun je hiervoor contact opnemen met Rick Timmermans via 06-30530355 of [email protected]. Alle andere sportverenigingen kunnen met mij contact opnemen via 06-50458365 of [email protected].

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Online Kennisboostweek van 28 – 31 maart

| Nieuws
Online Kennisboostweek van 28 – 31 maart
Lees meer

Vacature van de week: Paleis het Loo zoekt vrijwillig Publieksbegeleiders

| Nieuws
Vacature van de week: Paleis het Loo zoekt vrijwillig Publieksbegeleiders
Lees meer