Skip Navigation
Post | januari 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Goed doen voelt goed - activiteiten

activiteiten flexibel vrijwilligerswerk Goed doen voelt goed

Doe mee met onze campagne "Goed doen voelt goed" en organiseer een activiteit waarbij de flexibele vrijwilliger kennis kan maken met jullie werk. Vooral in de eerste weken na de lancering van de campagne op 6 februari kun je profiteren van de extra aandacht die we met de campagne genereren.


Tips activiteiten

Waarschijnlijk heb je zelf al ideeën voor activiteiten die passen bij jullie organisatie om nieuwe vrijwilligers te verwelkomen. Maar jouw ideeënput is niet oneindig. Daarom delen we graag deze 6 tips met je:

  1. Drink een kopje koffie of speeddate met een vrijwilliger om te horen wat het voor hen betekent om iets te doen voor een ander.
  2. Vraag jouw vrijwilligers om op bepaalde dag(en) een bekende mee te nemen die een 'kijkje in de keuken' krijgt. Op die manier kunnen ze vrienden of familie laten zien wat ze doen bij jullie organisatie en hen net zo enthousiast maken als ze zelf zijn!
  3. Overweeg waar bij jouw activiteiten iemand gemakkelijk kan aanhaken. Wandelen met mensen in een rolstoel, de bingo, een festival of ander feest, bardienst, koken, activiteiten voor kinderen, extra aandacht voor cliënten zoals bijvoorbeeld een handmassage? Nodig (on)bekenden eenmalig uit om eens mee te draaien en koppel ze aan een vaste vrijwilliger.
  4. Maak gebruik van de schrikkeldag op 29 februari. Op deze 'extra' dag kunnen mensen impact maken en iets goed doen voor een ander.
  5. Doe mee met NLdoet op 15 & 16 maart of kijk op de website van NLdoet voor inspiratie over eenmalige klussen. Waarom zou je maar één keer per jaar een NLdoet-activiteit organiseren?
  6. Zijn jullie met een project bezig? Dan heb je gelijk een afgebakende klus. Vraag bijvoorbeeld iemand voor Social media, het verspreiden van flyers, meekijken met de kascommissie of het doen van een interview voor een ervaringsverhaal dat je wilt delen.

Organiseer je iets? Laat het ons weten zodat wij je kunnen helpen met het vergroten van je vrijwilligersbereik.


Social Media

Het begeleiden van flexibele vrijwilligers vraagt om een iets andere begeleiding dan de vaste vrijwilligers, kijk daarom eens naar deze 8 tips. Naast een warm welkom en een goede begeleiding van de potentiele vrijwilliger is tip 6 zeker ook belangrijk; laat zien wat het heeft opgeleverd voor de 'nieuwe' vrijwilliger en wat het jullie gebracht heeft. In het kader van de campagne kunnen wij je daar extra bij helpen door dit te delen op onze Social media. Je doet dit door de hashtag #goeddoenvoeltgoed055 te gebruiken. Dan zien wij het en delen wij het. Zo versterken we samen de campagne en de zichtbaarheid van al het mooie vrijwilligerswerk dat er in Apeldoorn is!


Flexibele vacatures

Naast het aanbieden van de activiteiten kun je juist in deze periode jouw flexibele vacatures onder de aandacht brengen via de knop 'Dit is een vacature voor de campagne Goed doen voelt goed' . Deze optie vind je onderaan de opmaak van de vacature op onze website. Door deze optie te selecteren, krijgt jullie vacature extra zichtbaarheid op onze campagnepagina. Zorg er wel voor dat het ook echt een flexibele of eenmalige klus is die je aanbiedt.


Informatie en tools

Heb je hulp nodig bij de opzet van een flexibele vacature? We denken graag met je mee!

Meer informatie over de campagne, handige tools zoals het logo van Goed doen voelt goed voor jullie Social media of een tool voor het schrijven van vrijwilligersverhalen vind je hier. Op de campagne pagina vind je ook voorbeelden van vacatures van andere organisaties.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Onnodige regeldruk, teken de petitie

Help mee en stop onnodige regeldruk!

| Nieuws
Onnodige regeldruk, teken de petitie
Lees meer
Spoedklus: Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

Spoedklus: Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

| Nieuws
Spoedklus: Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense vluchtelingen
Lees meer
Cursus:“GENIET”, zoals je zou willen!

Cursus:“GENIET”, zoals je zou willen!

| Nieuws
Cursus:“GENIET”, zoals je zou willen!
Lees meer