Skip Navigation
Post | mei 2023 | Nieuws | 1 min lezen

E-book 'Nooit te oud om te beginnen'

Meer en vaker de stem van ouderen laten doorklinken en samen op zoek gaan naar hun kracht en talenten, dat is een van de inzichten uit het programma Samen Ouder Worden. Vanuit dit programma is een e-book gepresenteerd met de belangrijke titel: Nooit te oud om te beginnen. Een e-book vol inzichten en tools uit 4 jaar waarin samen met ouderen op zoek werd gegaan naar de waarde van zingeving en meedoen. Wil jij je laten inspireren en anders naar de kracht van ouderen kijken?


Download hier het e-book


Vanaf najaar 2018 waren medewerkers van elf (vrijwilligers)organisaties, in de rol van programmamedewerker Samen Ouder Worden, op 35 plekken in Nederland actief om de waarde van ouderen in onze samenleving zichtbaar te maken en waar nodig te versterken. Ze onderzochten wat samen ouder worden echt betekent. Eerst inventariseerden ze de lokale situatie wat betreft ouderen en vrijwillige inzet en vroegen ouderen naar hun ervaringen en wensen. Het programma Samen Ouder Worden leerde ons anders kijken naar ouderen. Naar hun talenten en mogelijkheden, naar hun behoeften en wensen.


Deze inzichten zijn verwerkt in een e-book vol inspiratie om zelf ook toe te passen. Je vindt er informatie over het ontwikkelproces van Samen Ouder Worden én een selectie uit de rijke oogst van de lokale trajecten en de vruchten die de landelijke partners ervan hebben geplukt. We vertellen je verhalen over wat er lokaal concreet gebeurd is – met ouderen, met samenwerkingspartners en met ons – en bieden je daarnaast methodieken, tools en kennis. Wij hopen dat onze inzichten jou ook mogen inspireren om met een andere blik te kijken naar de kracht van ouderen.


Alle kennis en inzichten uit dit e-book mogen gebruikt en gedeeld worden met iedereen die met of voor ouderen samenwerkt. Deel het e-book dan ook graag met anderen of stuur deze mail door naar jouw netwerk.


Bron: NOV.nl

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Inschrijven voor NLdoet kan weer

Inschrijven voor NLdoet kan weer

| Nieuws
Inschrijven voor NLdoet kan weer
Lees meer
Schoolontbijt door Vrijwilligers

Vrijwilligers verzorgen schoolontbijt

| Nieuws
Vrijwilligers verzorgen schoolontbijt
Lees meer
Vloggen doe je zo! (Bijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties)

Vloggen doe je zo! (Workshop voor vrijwilligersorganisaties)

| Nieuws
Vloggen doe je zo! (Bijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties)
Lees meer