Post | december 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Duizenden onmisbare vrijwilligers in Apeldoorn

Van de Nederlandse bevolking boven de 15 jaar heeft 46,7% minimaal één keer vrijwilligerswerk gedaan, aldus het CBS in een onderzoek uit 2019. Omgerekend betekent dat in Apeldoorn ongeveer 65.000 mensen vrijwilligerswerk doen of hebben gedaan. Dat zijn duizenden inwoners die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij. Je vindt deze vrijwilligers onder andere bij een buurthuis, voetbalclub, lokale omroep, woonzorgcentrum, kringloopwinkel, kerk, schaakvereniging, concertzaal of dierenasiel. Of zij zetten zich af en toe in en helpen bijvoorbeeld bij het opknappen van een clubhuis, het organiseren van een buurtfeest of het schoonmaken van het park. Al deze mensen dragen hun steentje bij om van Apeldoorn een nog mooiere gemeente te maken.


Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat gaat ook op voor het vrijwilligerswerk. Waar de één zich graag verbindt aan een organisatie en iets zoekt voor een dagdeel in de week, levert de ander graag een bijdrage tijdens een dag zoals NLdoet of World Cleanup Day. Beide vrijwilligers zijn even waardevol en beide vrijwilligers zijn even onmisbaar.


Om al deze vrijwilligers te bedanken is de Dag van de Vrijwilliger in het leven geroepen, elk jaar op 7 december. Tijdens deze dag worden alle vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Want voor deze vrijwilligers is het helpen van anderen misschien de normaalste zaak van de wereld, voor de samenleving is dit heel bijzonder en waardevol.


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Doe mee met Kern met Pit en krijg 1.000 euro!

| Nieuws
Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander ...
Lees meer

Waarom vrijwilligerswerk doen?

| Nieuws
Tegenwoordig kun je je makkelijker dan ooit inzetten voor doelen die je belangrijk vindt en kun je ...
Lees meer

Interessante subsidie voor jongeren met ideeën

| Nieuws
Onderstaande bericht van Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps delen we graag ...
Lees meer