Post | juli 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Bijeenkomst Niet Aangeboren Hersenletsel


Op 4 juli was de bijeenkomst over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor vrijwilligers.

Trainer Amanda Schipper van MEE Samen vertelde heel duidelijk en met veel kennis over NAH en gaf inzicht door vragen te stellen. Theatergroep Wirwar speelde als ervaringsdeskundigen een aantal scenes over leven met NAH. We kregen op een ontroerende, confronterende en humoristische wijze een inkijkje in wat NAH voor hen betekent. Dit kan heel divers zijn, voor ieder persoon anders en aan de buitenkant niet te zien. Er was een mooie interactie met het publiek en er werd actief meegedaan. Theatergroep WirWar was absoluut een meerwaarde voor de bijeenkomst.

De totale bijeenkomst werd goed gewaardeerd en kreeg een 8,6 als waardering. Waarbij de trainer Amanda een 9 en Theater Wirwar bijna een 10 kreeg!


Deze bijeenkomst is gegeven omdat vrijwilliger veel mensen ontmoeten. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met NAH. Misschien wel iemand uit de naaste omgeving. Hersenletsel kan ontstaan bij de geboorte, maar ook als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Het leven verandert voor diegene en zijn naasten ingrijpend. NAH is moeilijk te herkennen. Kennis over het herkennen van en het omgaan met mensen met NAH kan helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Waardoor iemand met NAH zoveel mogelijk mee kan doen in de samenleving. Want meedoen, erbij horen, je talenten gebruiken, wil iedereen. In Apeldoorn leven naar schatting ruim 6.500 mensen met NAH.

 

Wil je ook bijeenkomsten volgen over het werken met mensen met een beperking? stuur dan een mail naar [email protected] met het verzoek om te worden opgenomen in het adressenbestand van de werkgroep Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers die werken met mensen met een beperking. Hierin participeren: Apeldoorn Pakt Aan (Stimenz), De Kap, De Klup, Uniek Sporten / Sportservice Apeldoorn, Riwis, Klimmendaal en MEE Samen. Gezamenlijk willen we jaarlijks vier bijeenkomsten organiseren voor vrijwilligers uit Apeldoorn die werken met mensen met een beperking binnen vrijetijdsactiviteiten


In het 4e kwartaal van dit jaar wordt er een bijeenkomst gegeven over autisme. Hou onze website in de gaten voor de data.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Team Apeldoorn Pakt Aan wenst iedereen het beste voor 2022!

Team Apeldoorn Pakt Aan wenst iedereen het beste voor 2022!

| Nieuws
Team Apeldoorn Pakt Aan wenst iedereen het beste voor 2022!
Lees meer
Urk is kampioen vrijwilligerswerk in de regio

Urk is kampioen vrijwilligerswerk in de regio

| Nieuws
Urk is kampioen vrijwilligerswerk in de regio
Lees meer
Vrijwilligersvacature van de week: Stimenz en Huis van Ontmoeting zijn op zoek naar een projectleider Digicoach.

Vrijwilligersvacature van de week: projectleider Digicoach.

| Nieuws
Vrijwilligersvacature van de week: Stimenz en Huis van Ontmoeting zijn op zoek naar een projectleider ...
Lees meer