Skip Navigation
Post | Nieuws | 2 min lezen

Besturen kan jij ook!

Over bestuurswerk bij vrijwilligersorganisaties bestaan veel vooroordelen: het is saai, wordt voornamelijk gedaan door gepensioneerden, er wordt veel vergaderd en weinig gelachen. Daar voel jij je niet door aangesproken, toch? Want jij bent alles behalve saai! Jij hebt juist veel te bieden, een frisse blik en een flinke lading energie. Daar zijn we naar op zoek!


"Waar ben ik nodig?"

Veel organisaties zijn op zoek naar bestuursleden. Dit zijn hele uiteenlopende organisaties, zoals voetbalclubs, muziekverenigingen, kerken, kringloopwinkels en maatschappelijke organisaties. Organisaties die voor Apeldoorn heel waardevol zijn en veel betekenen voor het leven van mensen. Al deze organisaties werken met vrijwilligers, die met veel passie hun vrije tijd in willen zetten om Apeldoorn mooier te maken.


Bestuurswerk is waardevol werk. Samen met gelijkgestemden ben jij het hart van de organisatie, bedenk je hoe de organisatie zichzelf nog beter op de kaart kan zetten en verzin je leuke activiteiten voor de leden en deelnemers. Het is dé manier om je netwerk te vergroten, je kwaliteiten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen.


Bestuurswerk is ook heel belangrijk werk. Zonder een bestuur heeft een organisatie geen bestaansrecht. Dus kan het zomaar gebeuren dat een organisatie die al tientallen jaren belangrijk werk doet, ineens opgeheven moet worden, omdat een vacature niet ingevuld wordt. Dus we zijn blij dat jij interesse hebt, je bent namelijk heel erg nodig!
"Maar wat doet zo'n bestuur nu eigenlijk?"

Het bestuur van een vrijwilligersorganisatie bestaat uit minimaal 3 leden: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

  • Een voorzitter is meestal het gezicht van de organisatie en zit (zoals de naam al zegt) de bestuursvergaderingen voor. De voorzitter heeft een coördinerende rol.
  • Een secretaris is de schrijver van het bestuur en maakt de notulen, archiveert stukken en schrijft bijvoorbeeld persberichten voor de buitenwereld.
  • Een penningmeester is verantwoordelijk voor het financiële deel. De penningmeester maakt de begroting, zorgt voor de betalingen en houdt het kasboek bij.


Naast deze 3 rollen zijn er nog algemene bestuursleden. Zij regelen bijvoorbeeld de organisatie van activiteiten, zijn verantwoordelijk voor de vrijwilligerscoördinatie en zorgen voor de administratie."Waar kan ik aan de slag?"

Benieuwd welke organisaties er op dit moment nieuwe bestuursleden zoeken? Klik dan hier om naar de vacaturebank te gaan. Zit er nu niets voor je tussen? Houd dan onze website in de gaten of neem contact met ons op om te kijken of we nog iets anders hebben wat bij je past.


Wil je liever eerst meer informatie over bestuurswerk? Dan kun je vrijblijvend een informatiegesprek aanvragen. Klik hier om je gegevens achter te laten en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.Wist je dat Apeldoorn ook een Bestuurdersacademie heeft?

Hier kun je als bestuurslid of geïnteresseerde terecht voor training en advies. Bij de jaarlijkse inspiratieavond van Bestuurdersacademie Apeldoorn willen zij jou inspireren door bijvoorbeeld workshops, informatie te delen en je in contact te brengen met andere bestuursleden. Nieuwsgierig? In november is de volgende Inspiratieavond. Meer weten over Bestuurdersacademie Apeldoorn? Kijk dan op deze pagina.

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·